• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

VALMIINA PAHAN PÄIVÄN VARALLE

Turvallisuus on yksi Pyhtään kunnan perusarvoista. Asukkaiden ja muiden täällä toimivien on luotettava siihen, että Pyhtäällä on turvallista elää, asua ja toimia. Kunnanjohtajan vastuulla on huolehtia siitä, että kunnalla on suunnitelmat erilaisten häiriötilanteiden varalta.

Häiriötilanteita, jotka saattavat johtaa isompiin tai pienempiin ongelmiin ihmisten elämässä ja kunnan toiminnassa on potentiaalisesti monia. Laaja ja pitkäkestoinen sähkökatkos on nyky-yhteiskunnan toiminnan kannalta perin lamaannuttava; ei saada valoa eikä lämmitystä, puhelimet eivät toimi ja internettiin ei pääse. Sähkökatkon syynä ovat tyypillisesti nykyisin myrskyt, jotka lisäksi aiheuttavat muitakin ongelmia - kaatuneet puut saattavat tukkia tiet ja kadut. Megaluokan häiriöistä olkoon esimerkkeinä Loviisan ydinvoimalaitoksen radioaktiiviset päästöt tai öljytankkerionnettomuus Suomenlahdella.

Viime viikolla päivitimme kerralla valmiussuunnitelmamme keskeisten häiriöiden varalta kuntoon. Tietenkin toiveena on, ettei suunnitelmaa koskaan tarvittaisi käytännön tilanteessa. Mutta jos tilanne tulee päälle, on hyvä, että tiedetään kuka vastaa mistäkin ja miten tilanteeseen tulee reagoida. Kuntalaisten kannalta on rauhoittavaa tietää, että häiriötilanteisiin on varauduttu.

Turvallisuusasiat ovat tällä viikolla vahvasti esillä, kun Etelä-Kymenlaakson arjen turvallisuus-projektin yhteydessä järjestään valtakunnallinen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaari. Pyhtää on yksi seminaarin kokoonkutsujista.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai:  Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä yritystapaaminen.

Tiistai:  Valtakunnallinen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaari Vellamossa. Illalla tapahtuma Huutjärven koululla ja toinen tilaisuus Kotkan kaupungintalolla.

Keskiviikko: Valtakunnallinen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaari jatkuu.

Torstai: Valmistelua toimistolla koko päivän.

Perjantai: Aamulla kuntarakenneselvityksen elinvoimaryhmä Haminassa. Iltapäivällä Pyhtään viestintätiimin kokous. Illalla kunnan henkilöstöjuhla.

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Kommentit

Olimme torstaina 21.11 Nuorten foorumissa Olkkarissa ja sosiaalipalvelupäällikkö kertoi, että tätä kautta saamme sinuun yhteyden ja te voisitte auttaa asiassa. Asianamme on Pyhtään kirkonkylälle suunniteltu skeittiparkki. Pyhtäällä on suuri määrä innokkaita skeittaajia ja me annamme heille äänen. Voimme vakuuttaa että kaikki pyhtään skeittaajat olisivat skeittiparkista hyvin mielissään. Rhino-ramps yhtiön huutjärven koulun pihalle valmiista elementeistä kasattu skeittiparkki ei ole skeittaajan suunnittelema ja näin ollen se ei ole skeittaajia tyydyttävä. Ystävällisin terveisin, huutjärven innokkaat skeittaajat