• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Toimintaa yli rajan

Osallistuin viime viikolla Kotkan-Haminan seudun yhteiseen esiintymiseen Pietarin seudulla. Tapasimme Kronstadtin kaupungin johtoa, osallistuimme Kotka-Pietarin yhteistyösopimuksen allekirjoitus- ja lehdistötilaisuuteen sekä verkostoitumistapahtumaan Pietarissa. Lisäksi tapasimme Viipurissa kaupungin johtoa.

Kaikissa kohteissa keskusteltiin yhteistyökohteista, joita kummallakin puolen valtakunnan rajaa voitaisiin edistää. Mahdolliset kohteet liittyvät koulutukseen, kulttuuriin, urheiluun, matkailuun ja teknologiayritysten piirissä tapahtuvaan kehittämiseen. Näin pyhtääläisittäin ilahduttavaa oli se, että kiinnostavimmiksi yhteistyö- ja kehityskohteiksi nousivat Pyhtään lentopaikka ja droonikeskus (drone centre) sekä venematkailun kehittäminen.

Pyhtään lentopaikka voisi tulevaisuudessa tarjota nopean yhteyden Etelä-Suomen ja Pietarin alueen välille. Kronstadtissa on myös projekti lentopaikan kehittämiseksi.

Pietarissa, kuten muuallakin maailmassa, droonit ovat kuuma aihe. Niiden kehittämispotentiaali nähdään ja varmasti pietarilaisilla on annettavaa Pyhtään droonikeskuksen kehitykseen.

Tänä vuonna päättyi itäisen Suomenlahden venematkailun edistämishanke 30Miles, jossa suomalaiset ja virolaiset tekivät yhteistyötä venesatamaverkoston kehittämiseksi. Pyhtäältä oli mukana Keihässalmi. Tavoitteena on jatkossa päästä tekemään yhteistyötä myös venäläisten toimijoiden, lähinnä Viipurin, Kronstadtin ja Pietarin kanssa kattavan ja mielenkiintoisen satamaverkoston luomiseksi ja rajamuodollisuuksien sujuvoittamiseksi. Tästä työstä hyötyy myös Pyhtää, koska meillä voi joskus olla jopa neljä vierasvenesatamaa kunnassamme.

Huolimatta EU:n pakotepolitiikasta on tärkeää tehdä ruohonjuuritason yhteistyötä Pietarin seudun kanssa. Kun rupla aikanaan vahvistuu, saamme venäläisistä enemmän ostovoimaa seudullemme niin turisteina kuin tavara- ja palveluhankintojen tekijöinä.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Puolilta päivin mediahaastattelu. Iltapäivällä yhteistyötoimikunta, jonka jälkeen palaveri Cursorin kanssa.

Tiistai: Aamupäivällä mediatapaaminen. Iltapäivällä seutuvaltuusto. Illalla infotilaisuus Keihässalmen kehittämisestä (klo 17:30 Huutjärven koulu).

Keskiviikko: Aamulla yrittäjäaamukahvi. Tämän jälkeen mediahaastattelu. Puolilta päivin yrittäjätapaaminen. Iltapäivällä asioiden valmistelua konttorilla.

Torstai-Perjantai: Vuosiloma.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti