• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Talous edellä

Otsikko on provosoiva. Tiedän, että moni ajattelee talousasioiden olevan ”kylmiä”, jopa vieraita kunnan asukkaiden ja heidän hyvinvointinsa kanssa. Pitäisi mieluummin puhua inhimillisemmistä asioista, kuten vanhustenhoito, nuorten hyvinvointi, terveys, koulutus, liikunta, kulttuuri.

Olen samaa mieltä. Kunnan tehtävänähän juurin on järjestää asiat niin, että kaikilla on kunnassa hyvä olla. Mutta kun se vaan ei onnistu ilman rahaa. Kunnan palvelut suurelta osin tuotetaan ihmisten toimesta, ja ihmisille maksetaan palkka rahassa. On tekopyhää vaatia hyviä palveluita huolehtimatta talouden perusteista.

Pyhtäällä viime vuosi meni taloudellisesti hyvin. Vuoden ylijäämä oli noin 0,5 M€, kun kunnan ”liikevaihto” oli noin 33 M€. Ylijäämä on pitkän päälle tärkeä, jotta kunta pystyy investoimaan tulevaisuuden hyväksi.

Merkittävää Pyhtään taloudenpidossa on se, että tulokseen ei ole päädytty palveluja heikentämällä, vaan vahvistamalla. Terveyspalvelumme ovat valtakunnan kärkikastia. Meillä on kattava päivähoito ja koulumme on hyvässä maineessa. Kyläkoulut olemme säilyttäneet. Kaavoituksemme on aktiivista ja lupakäsittelyt nopeita. Uusia sähköisiä palveluja on otettu ja otetaan käyttöön kuntalaisten asioinnin helpottamiseksi.

Tämä suoritus ei olisi onnistunut ilman sitoutunutta ja motivoitunutta henkilökuntaamme ja yhteistyökumppaneitamme. Heille lämmin kiitos kuntalaisten hyvästä palvelemisesta tiukka taloudenpito mielessä.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Aamupäivällä yrittäjätapaaminen. Iltapäivällä maakuntauudistuksen puhelinpalaveri, jonka jälkeen sunnan sote-asioita. Illalla kunnanvaltuusto.

Tiistai: Aamulla yritystapaaminen. Iltapäivällä seutufoorumi.

Keskiviikko: Aamulla Keihässalmen kehittämiskokous. Iltapäivällä 3D Navetta-ohjausryhmä.

Torstai: Aamupäivällä asioiden valmistelua toimistolla. Iltapäivällä esimieskokous.

Perjantai: Aamupäivällä Suomi100/Pyhtää670-juhlavuoden suunnittelua.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti