• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

SUURI SUOMI

Olin viime viikon talvilomalla. Olin Lapissa hiihtämässä. Lunta oli 60-70 senttimetriä. Mainiot hiihtokelit! Meillä etelässä hiihdot ovat tänä talvena jääneet vähiin.

Lappiin matkasimme autolla halki Suomen. Tämä on terveellinen kokemus. Näkee paljon suomalaisia kuntia ja seutuja, niiden erityispiirteitä. Kokee myös konkreettisesti sen, kuinka suuri maa Suomi on; yli 1000 kilometriä tuli mittariin Pyhtäältä Leville.

Tuo Suomen suuruus ja seutujen erilaisuus pani miettimään, missä määrin on hyvä säädellä asioita keskitetysti ja toisaalta ruohonjuuritasolla. On epärehellistä yrittää väittää, että palvelut voitaisiin turvata läpi Suomen samanlaisina. Lapin erämaat ja Helsinginniemi tarjoavat aivan eri pohjan palvelujen järjestämiselle. Voimme hyvin asettaa keskitetysti tavoitteita palveluille. Näinhän eduskunnassa teemmekin. Sen sijaan on tärkeää, että paikalliset olosuhteet pystytään ottamaan huomioon, kun palveluja järjestetään. Paikalliset tarpeet ja mahdollisuudet saadaan järkevästi sopeutetuksi yhteen.

On tulevaisuuden hallintorakenne mikä vain, tulee paikallisuus ja ihmisläheisyys olla päätöksenteossa vahvasti mukana.

PS. Pahoitteluni, etten viestinyt viikkopäiväkirjassani etukäteen talvilomastani, jonka vuoksi viikkopäiväkirja jäi viime viikolla väliin.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä tapaaminen Kymenlaakson ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmän kanssa, minkä jälkeen palaveri kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Etelä-Kymenlaakson älykäs erikoistuminen -seminaari.

Keskiviikko: Aamulla sisäinen kokous kaavoitustilanteesta. Sen jälkeen valmistelua toimistolla.

Torstai: Konttoripäivä.

Perjantai: Pitkäperjantai.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Olli