• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Suomi 100

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa on jo juhlittu yli 11 kuukautta kautta Suomen, myös Pyhtäällä. Täällä lisäelementtinä on ollut Pyhtään 670-vuotisjuhlavuosi. Juhlinta huipentuu tällä viikolla itsenäisyyspäivän ympärille.

Voimme aloittaa juhlaviikon muistelemalla Suomen senaatin (eli silloisen hallituksen) itsenäisyysjulistusta 4.12.1917. Kaksi päivää myöhemmin 6.12.1917 eduskunta hyväksyi itsenäisyysjulistuksen.

Tiistaina 5.12. on kunnanjohtajan itsenäisyyspäivän vastaanotto Pyhtään neljäsluokkalaisille. Tästä on muodostunut minulle vuoden mieluisin tapahtuma. On ollut hienoa nähdä, miten upeasti nuoret ovat valmistautuneet juhlaan. Käytösetiketti on hallinnassa samoin kuin tanssit. Uskon, että tämä vuosi ei tee poikkeusta.

Neljäsluokkalaisten lisäksi tänä juhlavuonna kaikki Pyhtään koululaiset kokoontuvat itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaan. Juhlassa on tarjolla viihdettä, ruokailua ja tanssia ison maailman tyyliin.

Itsenäisyyspäivää Pyhtäällä juhlistetaan seppeleenlaskulla ensin Haaviston sankarihaudoille klo 9:15 ja kirkonmenojen jälkeen kirkon sankarihaudoille noin klo 11. Kunnan järjestämä itsenäisyyspäivän juhla pidetään Huutjärven koululla klo 12 (kahvit klo 11:30). JUHLA ON AVOIN KAIKILLE.

Toivotan kaikki kuntalaiset tervetulleiksi osallistumaan itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin! Näistä virittäytyy hyvään tunnelmaan vaikkapa linnanjuhlien seuraamista varten.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivä varattu Pyhtään elinkeinostrategiatyöryhmän työpajaan. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamupäivä on Suomi 100-juhlaa: Pyhtään neljäsluokkalaisten itsenäisyyspäivän vastaanotto ja kaikkien Pyhtään koululaisten Suomi 100-juhla. Iltapäivällä suunnittelukokous viestinnästä.

Keskiviikko: Itsenäisyyspäivä - seppeleen laskut sankarihaudoille Haavistossa ja kirkolla sekä kaikille avoin Pyhtään itsenäisyyspäivän juhla Huutjärven koululla klo 12 (kahvit klo 11:30). TERVETULOA!

Torstai: Uusi hallintojohtajamme Olli Vilen aloittaa. Illalla tapaaminen Versson merkeissä.

Perjantai: Helsingissä. Illalla kunnan henkilöstöjuhla.

 

Hyvää satavuotisen Suomen itsenäisyyspäivää kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti