• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Soutaja

Olen vuosikausia seurannut, kun yksinäinen soutaja soutaa veneellään avoveden aikaan jostakin Pyhtään Pitkäsalmesta Lökörenniemen suuntaan ja hetken päästä takaisin. Soutu on toistunut joka aamu. En tiedä, kuka soutaja on. En myöskään tiedä, miksi hän on soutanut. Kenties aamulenkki terveyden pitimiksi, kenties aamun sanomalehden haku mantereelta?

Tänä keväänä soutajaa ei ole näkynyt. Mitä on tapahtunut? Onko soutaja muuttanut pois tai kenties terveys pettänyt. Vai olisiko soutaja peräti kuollut?

Havaintoni herätti kysymyksiä. Meillä jokaisella on tapana tehdä asioita, jotka toistuvat vuodesta toiseen. Käymme samassa kaupassa, tankkaamme samalla huoltoasemalla, käymme hammaslääkärillä, salilla, torilla tai markkinoilla. Rutiinit helpottavat elämäämme, kun ei aina tarvitse keksiä kaupassakäyntiä uusiksi. Meidän rutiinimme taas auttaa palvelujen tuottajia ylläpitämään palvelutarjontaa.

Mitä sitten, kun emme enää käykään samassa paikassa. Olisiko kauppiaan oltava huolissaan, kun asiakas hävisi. Muuttiko pois paikkakunnalta vai oliko tyytymätön palveluun? Vai huomasiko edes kukaan?

Ennen yhteisö kantoi huolta omistaan. Nykyisin tietojärjestelmät tunnistavat mukana olijat ja pois jääneet. Hyvä että edes näin. Pystytään kehittämään toimintaa. Silti meille jää paljon mysteereitä; miksi vaikkapa joku muutti kunnasta pois? Olisi kunnan kehittämisen kannalta hyvä, jos muuttoilmoituksessa kysyttäisiin muuton syytä. Vai mentäisiinkö tässä liian syvälle yksityisyyden suojan asioihin.

Silti kiinnostaa, miksi soutajaa ei ole näkynyt.
 

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä Suomen lipun 100-vuotisjuhlatapahtuma Haminassa. Illalla kaavoitustoimikunta.

Tiistai: Aamulla kaavoituksen kuukausipalaveri. Iltapäivällä seutuvaltuusto Miehikkälässä, jonka jälkeen Hoiku Oy:n osakastapaaminen.

Keskiviikko: Aamulla sisäinen neuvonpito vuokra-asioista. Tämän jälkeen yrittäjätapaaminen. Iltapäivällä Loviisan ja Pyhtään luottamus- ja virkamiesjohdon tapaaminen.

Torstai: Helsinki-päivä, yritystapaamisia. Illalla kunnanjohtajan valintatyöryhmän kokous.

Perjantai: Aamulla yritystapaaminen kunnan tietojärjestelmäkehitykseen liittyen. Tämän jälkeen tapaaminen FH Investin kanssa Pyhtäänlinnan asioista. Iltapäivällä uuden kunnanviraston sisustussuunnittelun aloituspalaveri.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti