Lyhenne Some tarkoittaa sosiaalista mediaa, facebookia, twitteriä tai jotakin muuta välinettä. Tuskin vielä muutama vuosi sitten kukaan saattoi uskoa, että miljoonalla suomalaisella on profiili facebookissa. Toki moni käy siellä harvoin, mutta aika moni on jäänyt jo melkein sairaalloisesti koukkuun.
Sosiaalinen media on nopea, se saavuttaa ihmiset aivan eri lailla kuin kerran päivässä ilmestyvä sanomalehti. Sosiaalinen media on myös halpa, oikeastaan ilmainen, kun taas pienikin ilmoitus seitsemän päivää viikossa ilmestyvässä sanomalehdessä maksaa maltaita.
Kunnat eivät voi viitata sosiaaliselle medialle kintaalla. Some ei voi olla virallinen tiedotuskanava, mutta epävirallisena viestin viejänä se on loistava. Esimerkiksi meidän kirjastomme ja kulttuuritoimemme käyttävät facebookia loistavasti kertoakseen tapahtumista yms.
Pyhtääläiset myös keskustelevat innokkaasti facebookissa. En kovin usein itse osallistu tuohon mielipiteen vaihtoon, mutta seuraan aktiivisesti. Silloin kun huomaan, että jollakulla on vääriä tietoja, saatan kirjoittaa pienen oikaisun.
Olen huomannut, että minut on liitetty joihinkin keskusteluryhmiin kysymättä lupaa, mutta ei se haittaa. Pääseehän niistä pois, jos niin haluaa. Yhden toiveen esittäisin. Se on se, että kunnan asioista keskusteltaisiin niin, että ei nähtäisi ”salaliittoja”. Ei meidän kuntaan mahdu salaseuroja, jotka kähmisivät asioita tiskien alla. Jos sellaisia olisi, puolen vuoden työssäolon jälkeen olisin kyllä perillä. Tällä en tarkoita sitä, että ei olisi oikeutta olla eri mieltä. Sehän on aivan luontevaa. Mutta asenne, joka viestii, että ”minä rehellinen ja korkeamoraalinen, mutta nuo muut moraalittomia” ei ole kovin reilu, eikä kanssaihmisiä kunnioittava.
Tällä viikolla
On hiihtolomaviikko ja näkyy täälläkin.
Maanantai: päivä meni aivan muissa hommissa kuin luulin. Välillä työmotivaatiota koetellaan. Illalla kunnanhallitus.
Tiistai. Konttoripäivä.
Keskiviikko. Aamulla piipahtaa eräs taho maaomistusasioissa, sitten E-18 ryhmä ja lopuksi neuvottelu yrittäjän kanssa.
Torstai ja perjantai: Konttorilla.
Vastaus:
Palstalla kysytään aiheellisesti, mikä se sellainen Munapirtin ohjausryhmä on. Ohjausryhmä liittyy kehitysyhtiö Cursorin Munapirtin luontomatkailuhankkeeseen. Projektissa on pohdittu ahkerasti, kuinka Munapirttiin synnytetään matkailuun liittyviä työpaikkoja. Projektipäällikkö on Taini Rajala Cursorista.
Hyvää hiihtolomaa niille, joilla on ja muille rattoisaa työviikkoa tai muuta olemista.
Kommentit