• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

SAIRAAT TALOT 2

Lähes tarkalleen kolme vuotta sitten kirjoitin viikkopäiväkirjassani sairaista taloista. Silloin ihmettelin, miksi ennen osattiin rakentaa hyviä taloja, mutta 1960-luvun jälkeen ei. Oliko kyse liian tiukoista hintakilpailuista? Vai oliko rakentamisen ammattiylpeys kateissa? Olemmeko me ihmiset herkempiä altistumaan sisäilmalle, jossa on pöpöjä? Vanhoissa taloissa lievä ’kellarin haju’ ei ole vieras ominaisuus.

Ilmeisesti kaikkiin ylläoleviin kysymyksiin voidaan vastata vähän myöntävästi.

Sisäilmaongelmaiset julkiset rakennukset ovat valtakunnallinen ongelma, sen lisäksi että jokainen näissä rakennuksissa työskentelevä kohtaa ongelman päivittäin. On ilahduttavaa, että Suomen kuusi suurinta kaupunkia isoine voimavaroineen ovat päättäneet yhdessä tarttua ongelman ratkaisemiseen. Tarvitsemme Suomeen yhteisen näkemyksen, miten sisäilmaongelmia voidaan selättää. Muuten ’asiantuntijoiden’ heitot paluusta 50-luvun rakentamiseen ja muut vastaavat ohjeet hämmentävät meitä kansalaisia.

Kolme vuotta sitten päätimme peruskorjata Pyhtään terveysaseman, koska useat siellä työskentelevät kärsivät terveysongelmista, jotka viittasivat sisäilmaongelmaan. Korjaus oli ilmeisen hyvä ratkaisu. Tänä vuonna huolellisten tutkimusten jälkeen parannetaan Huutjärven koulun liikuntasalin lattian rakennetta, jossa on havaittu kosteutta. Toivon, että myös tästä remontista voi jälkikäteen todeta sen onnistuneen. Huolehtimalla rakennuskantamme kunnosta voimme luoda turvallisen työskentelyn olosuhteet tiloissamme työskenteleville.

                                   

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä Attendon kuukausikokous.

Tiistai: Aamulla maakunnan sote-kuntayhtymän valmisteluun liittyvä kokous. Sen jälkeen seutuvaliokunnan kokous. Puolilta päivin Versson matkailuhankkeeseen liittyvä tapaaminen. Iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Aamupäivä varattu elinkeinostrategiatyön valmisteluun. Iltapäivällä tapaaminen A-klinikka Oy:n kanssa. Illalla elinkeinotoimikunta.

Torstai: Asioiden valmistelua toimistolla.

Perjantai: Aamulla tapaaminen kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Aamupäivällä klo 11 sotaveteraanien 60-vuotisjuhlapäivän seppeleenlasku Haaviston hautausmaalla. Iltapäivällä neuvonpito Kaunissaaren kaavoituksen ja vesihuollon tiimoilta.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti