• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Saaristomarkkinoilla

Pyhtää-viikko on takana ja sen huipentumana Saaristomarkkinat. Tapahtuma keräsi jälleen yli 10.000 kävijää Lökörenniemeen. Sen lisäksi Lasten Saaristomarkkinat houkutteli hyvin lapsia Huutjärven koululle.

Saaristomarkkinat on paitsi markkinat myös ”kyläjuhla”. Sinne tullaan ostamaan markkinatuotteita, tapaamaan tuttuja ja viihtymään. Toisin kuin ilkeämieliset kirjoittavat, se ei ole tapahtuma, missä 12.000 ihmistä juovat olutta.

Aika, jolloin viihtymiseen riitti ankeassa teltassa muovituopeissa tarjottava olut, on takana. Ihmiset kaipaavat elämyksellisyyttä, viihtyisyyttä ja laatua. Tässä on kovasti tasapainoiltavaa. Markkinamyynnissä halutaan enemmän paikallisia tuotteita, sadonkorjuun satoa ja kalaa. Ohjelmaa pitää myös olla, mutta se ei ole pääjuttu. Minulle moni on kiitellyt Pyhtään Saaristomarkkinoita siitä, että siellä on leppoisa ja kiireetön tunnelma. Tätä emme saa vaarantaa tunkemalla päivät täyteen show-meininkiä. Aito tunnelma on Saaristomarkkinoiden perusta.

Lasten huomiointia itse markkinatapahtumassa ja sen oheistapahtumassa on kiitelty. Lökörenniemi ei mahdollista koko Lasten Saaristomarkkinoiden tuomista päätapahtuman yhteyteen, mutta Huutjärven koulu on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Pidetään tästä kiinni myös jatkossa.

Saaristomarkkinoilla on pysyvä paikkansa pyhtääläisten ja naapurikuntalaisten sydämissä, mutta meidän tulee huolehtia tapahtuman sopivasta uusiutumisesta ihmisten arvojen ja arvostusten kehittyessä.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Tämän jälkeen sisäinen palaveri sosiaalityön järjestelyistä. Iltapäivällä tapaaminen Cursorin kanssa Pyhtäänlinnan yritystiloista, jonka jälkeen viestintätiimin kokous.

Tiistai: Aamulla tapaaminen liittyen Siltakylän liikenneaseman kehittämiseen. Iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Aamulla kokous Pyhtäänlinnan yritystilojen rahoitusratkaisuista. Iltapäivällä toimittajatapaaminen, jonka jälkeen kehityskeskustelu.

Torstai: Asioiden valmistelua.

Perjantai: Aamulla Kymijoen ICT:n seurantakokous. Puolilta päivin tapaaminen Kotkan kaupunginjohtajan kanssa. Iltapäivällä kehityskeskustelu.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti