• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Saaristomarkkinat paikalliskulttuurin vahvistajana

Pyhtään Saaristomarkkinoita vietettiin Lökörenniemessä 24. kerran. Tämä varsin sympaattinen kesätapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa niin pyhtääläisten kuin monen naapurikuntalaisen kesäohjelmassa. Tänäkin vuonna noin 10.000 markkinavierasta kävi nauttimassa leppoisasta tunnelmasta ja tekemässä kauppaa sekä osallistumassa tapahtumatelttojen rientoihin.

Saaristomarkkinoiden kaltainen kyläjuhla ei synny ilman suurta talkoolaisten panostusta. Pyhtäällä jo vakiintuneet yhdistysten vapaaehtoisporukat kokoavat teltat, koristelevat tilat ja paistavat pullat ja keittävät kalasopat sekä palvelevat markkinaväkeä aamusta iltamyöhään. Tuntuu hyvältä, että tällaista yhdessä tekemisen henkeä löytyy vielä nykyisessä yksilöllisyyttä korostavassa kulttuurissamme. Olen vakuuttunut, että Saaristomarkkinat ovat osaltaan vahvistamassa yhteisöllisyyttä Pyhtäällä.

Tapahtumalla on jo lähes neljännesvuosisataiset perinteet. Se on vaikuttanut pyhtääläisyyteen ja Pyhtään paikalliskulttuuriin. Markkinat ovat vuosien saatossa kehittyneet ja uudistuneet, mutta askel kerrallaan. Alkuperäinen henki ja toiminnan muoto on edelleen koettavissa. Toivon, että markkinat ovat Pyhtäällä pitkäaikainen ilmiö ja että uudet sukupolvet ottavat vastuuta järjestelyistä vanhojen rinnalla.

Kiitos kaikille tapahtuman mahdollistaneille talkoolaisille, yhdistyksille ja yrityksille, markkinamyyjille sekä markkinavieraille. Ilman kaikkia teitä ei olisi Saaristomarkkinoita.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Sen jälkeen Attendon Pyhtään palvelujen kuukausikokous.  Iltapäivällä yhteistyötoimikunta.

Tiistai: Aamulla neuvottelu turvapaikan saaneiden alaikäisten kotoutumisesta, jonka jälkeen seutuvaliokunta. Iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Aamupäivällä kehityskeskustelu.

Torstai: Aamulla Kymenlaakson kuntajohtajien kokous. Iltapäivällä kehityskeskustelu, jonka jälkeen Attendon seurantaryhmän kokous..

Perjantai: Aamupäivällä keskustelu Kymijoen työterveyden yhtiöittämisestä. Puolilta päivin henkilöstöpäivän valmistelupalaveri. Iltapäivällä kehityskeskustelu.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti