• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

PYHTÄÄN KESÄ

Pyhtää ei nuku kesällä, vaan on vähintään yhtä aktiivinen ja nuorekas kuin talviaikana. Katselen tätä kirjoittaessa seinälläni olevaa Pyhtään Kulttuurikesä-julistetta. Jos niin vain haluaa, on kuntalaisella, mökkiläisellä tai satunnaisella kulkijalla mahdollisuus monipuoliseen tarjontaan. Käykää Stockforsin ainutlaatuisen teollisuusalueen kesänäyttelyissä tai kokeilkaa taitojanne vaikkapa Pyhtään Mini-Triatlonissa.

Kunnan identiteetti muodostuu pienistä asioista, joista kulttuuri ei ole vähäisin. Suomalainen kuntakenttä tulee aivan varmasti taloudellisista syistä muuttumaan kovasti. Uskon Pyhtään säilyvän itsenäisenä, mutta niidenkin kuntien, jotka liittyvät osaksi suurempaa kokonaisuutta, paikallisidentiteetti voi säilyä, jos ihmiset niin vain haluavat. Ihmisten omatoimisuus ja halu tehdä asioista ei ole kiinni kuntabyrokraattien rajanvedoista. Ja parhaiten se näkyy kulttuurin saralla.

Tärkeää on myös kesäasukkaiden ja vakituisen väen sopuisa meno. Pyhtää pyrkii palvelemaan mökkiläisiä parhaansa mukaan. Kaikkea emme voi toki tarjota, mutta monessa asiassa Pyhtään palvelut menevät kirkkaasti ohi esimerkiksi pääkaupunkiseudun. Juttelin juuri äsken Munapirtissä kesäänsä viettävän helsinkiläisen kanssa. Hän ihmetteli, että kirjastosta saa aika usein uutuusteoksia suoraan hyllystä. Pääkaupungissa sellainen on mahdollista vain tilaamisen ja odottelun kautta.

Toivottelen kaikille hyvää kesää. Ottakaa rennosti. Palstapitäjä itse aloittaa loman ensi viikolla, joten Viikkopäiväkirja ei ilmesty. Ennen uuden työn aloittamista palaan vielä heinäkuun lopulla remmiin, joten jätetään jäähyväiset sinne.

 

Tällä viikolla

Maanantai: Johtoryhmä, sitten Pyhtään ostoskeskusasiaa, sitten sosiaali-ja terveyttä. Ip kunnan teknisen johtajan virkaa hakeneiden haastatteluja. Illalla kunnanhallitus, paljon asioita. Pyhtää tarvitsee lisää tuloja, muuten emme selviä. Päätettiin myös kunnanjohtajan viran haastateltavista. Tahti on nopea, mutta niin tekee nykyaikainen kunta. Tehkää luottamushenkilöt viisaita päätöksiä ja vain siitä näkökulmasta, kuka on pystyvin Pyhtään kehittäjä. Kotiin klo 20.30. Zlatan hävisi Ukrainalle loppuillasta.

Tiistai: Konttoriaamu, sitten Helsingissä E-18 ideointia.

Keskiviikko: Konttoria aamulla, ip kunnanjohtajaa ja illalla Elinkeinotoimikunta. Pyhtään elinkeinotoimessa menee lujaa. Ihan kohta alkaa yksi iso juttu.

Torstai: Tämä päivä menee valtion herroja tavatessa.

Perjantai:  Aamulla kunnanjohtajaa, sitten Kirkonmaahan, illalla Stockforsin Draamakierros.

 

Siispä hyvää viikkoa kaikille!