• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

PYHTÄÄ-VIIKON KAIKUJA

Se on sitten takana. Pyhtää viikko. Olipa mahtava pläjäys kulttuuria eri muodoissaan. Omalta osaltani juhlaviikko alkoi sunnuntaina Pyhtään Harrastajateatterin ensi-illalla. Todella viehättävää musiikkiteatteria elämänmakuiseen Larin-Kyöstin Ulkosaarelaiset-tekstiin. Suosittelen.

Torstain ohjelmassani oli RUK:n valatilaisuus Huutjärven koulun ja urheilukentän alueella. Kuten odottaa sopii, oli tilaisuus juhlava ja näyttävä. Noin 200 alokasta vannoi valan ja sai ylennyksen jääkäreiksi. Ja paljon oli ihmisiä ihastelemassa.

Perjantaina vuorossa oli Pyhtään suurin tapahtuma Saaristomarkkinat. Kuten aina, tunnelma oli kotoisan intiimi, ja kauppakin näkyi käyvän. Lauantain aamupäivän rankkasade pelästytti jonkun verran ihmisiä, mutta silti päästiin yli 10.000 kävijän määrään.

Lauantai-illan kruunasi Elokuun Tangon konsertti Stockforsin kaarihallissa. Kerrassaan upea tilaisuus - esiintyjät olivat vaikuttavia ja miljöö ainutlaatuinen. Yleisö eli vahvasti mukana tunnelmassa. Tunsin ylpeyttä siitä, että kunnassamme järjestetään näin korkeatasoisia tilaisuuksia.

Sunnuntai-aamuna Pyhtään keskiaikainen kirkko sai luoda puitteet Tango-jumalanpalvelukselle. Elokuun tangon taiteilijat toivat toimitukseen uutta sykettä. Kanttori yllätti meidät kuulijat vetämällä uruilla soolona Lapin tangon - mahtavaa!

Pyhtään tapahtumatarjonta on parin viime vuoden aikana monipuolistunut ja laajentunut. Seuraava haasteemme on saada talvikaudelle sopivasti elämyksiä; kesätapahtumia Pyhtäällä on jo moneen makuun.

 


Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä kunnan viestintätiimin kokous.

Tiistai:  Aamulla Keihässalmen pakastamon selvityshankkeen suunnittelukokous. Puolilta päivin alkaen Cursorin hallitus. Iltapäivällä kaunissaaren sataman kehittämisen suunnittelukokous.

Keskiviikko: Aamupäivällä Kymenlaakson Pelastuslaitoksen valmiusryhmän kokous. Iltapäivällä kiinteistönhuollon esiselvityksen loppukokous.

Torstai: Aamupäivällä valmistelua konttorilla. Iltapäivällä kaavoitustoiminnan kehittämiskokous.

Perjantai: Aamulla asioiden läpikäyntiä kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Iltapäivällä kunnanhallituksen kokous.

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli