• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Pyhtää-brändi

Jo kauan on tuotteiden markkinoinnissa ymmärretty, että tuotteet pitää ’brändätä’ eli luoda niille nimi ja tarina ja ilme. Tavoitteena on erottautua toisista tuotteista. Vehnäjauho ei ole vain vehnäjauho vaan Sunnuntai-vehnäjauho. Brändin kautta tuotteesta syntyy ihmisille mielikuva laadusta, edullisuudesta/kalleudesta, ominaisuuksista jne.

Kunnat ovat nekin tuotteita, joille on opittu luomaan mielikuva. Tai joskus mielikuva vain syntyy, ehkäpä erilaisena kuin olisi haluttu.

Pyhtää on pitkään viestinyt itsestään kuntana, jossa voi kokea ’pieniä iloisia asioita’. Tänä vuonna kunnanvaltuusto vahvisti uuden kuntastrategian, jossa Pyhtään visio on olla ’rohkea ja uudistumiskykyinen’. Kunnan viestin tulee tukea strategiaa. Nykyinen ilme ja ’pienet iloiset asiat’ eivät enää toimi uuden strategian kanssa.

Mitä sitten tilalle?

Luonnontieteilijä Charles Darwin on todennut, että luonnossa eivät välttämättä parhaiten pärjää suurimmat, vahvimmat tai nopeimmat. Parhaiten pärjäävät ne, jotka pystyvät sopeutumaan muuttuviin ympäristöolosuhteisiin. Pyhtään tavoite on olla rohkea ja uudistumiskykyinen, vastaten nopeasti muuttuviin ympäristötekijöihin. Uusi brändi voisi olla ’Rohkea ja uudistumiskykyinen Pyhtää’. Kuulostaa vähän kankealta. Puhutteleeko tämä pyhtääläisiä? Tai tulevia pyhtääläisiä? Löytyisikö avain brändäykseen kunnan perusarvoista: ’läheisyys, rohkeus, luovuus, yrittäjyys’? Vai kunnan tehtävästä: ’Pyhtään kunta luo edellytykset hyvälle elämälle ja yrittäjyydelle’?  

Jos sinulla, hyvä lukija, on näkemys siitä, mille pohjalle Pyhtään brändi tulisi rakentaa, anna palautetta antamalla kommentti alla.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä kokous liittyen Versson tilanteeseen. Iltapäivällä palaveri kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Viime viikon Helsinki-varaus siirtyi tämän viikon tiistaille.

Keskiviikko: Aamupäivällä yritystapaaminen kunnantalolla. Iltapäivällä tapaaminen ympäristökeskuksen kanssa.

Torstai: Aamulla yritystapaaminen. Puolilta päivin digitalisaation hyödyt-tilaisuus kotkassa. Iltapäivällä Pyhtään-Ruotsinpyhtään Sotaveteraanien juhla. Illalla elinkeinotoimikunta.

Perjantai: Aamupäivällä Kymenlaakson sote-projektin ohjausryhmän kokous Kouvolassa. Illalla kunnan henkilöstöjuhla.


Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Kommentit

Brändin rakentamisen pohja sai jo hyvän alun kesällä tehdyistä "Muuta etätöihin Pyhtäälle" - videoista. Niistä tuli hyvin esiin tämän kunnan vahvuudet - ihmiset!