• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Positiivisuutta pelissä

Kuulen usein sanottavan, että ihmisten mieli Kymenlaaksossa on kovin negatiivinen. Vähätellään itseään ja omaa kotiseutua. ’Kymenlaakso on Kuoleman laakso’. Kuulin kerran junassa vierustoverilta, että seudun sanomalehteä ei tohdi lukea, kun se kirjoittaa kaikesta niin negatiivisesti.

Minusta tämä kotikulmien mollaaminen kuulostaa kovin vieraalta. Olen tavannut paljon ihmisiä niin Pyhtäältä kuin naapurikunnista ja päällimmäinen fiilis on lannistumattomuus ja tulevaisuuden näkeminen positiivisessa valossa. Ymmärretään toki haasteet, joita taloustilanne ja korkea työttömyys aiheuttavat. Mutta siitä huolimatta jaksetaan tehdä töitä paremman huomisen eteen.

Avainasemassa tulevaisuudenuskossa on kyky nähdä asioiden positiivinen puoli. Pienistä iloisista asioista kasvaa suuria, kun niitä riittävän usein tuo esille. Pieni ilonaihe on esimerkiksi naapurikaupunkimme Kotkan sijoittuminen ykköseksi Ylen Puoli Seitsemän paras rannikkokaupunki-äänestyksessä. Tästä kannattaa seudullamme iloita sen sijaan, että todetaan titteli väärin voitetuksi.

Meillä Pyhtäällä on paljon positiivisia asioita. Oikeastaan niin paljon, että niitä ei pysty tässä luettelemaan. Mainitsen muutaman: upea kirjasto, erinomainen koulukeskus ja kyläkoulut, hyvin toimivat terveyspalvelut, mahtavat harrastus- ja liikuntamahdollisuudet, upea luonto ja saaristo. Me pyhtääläiset tunnemme nämä, mutta suurimmalle osalle nämä ovat salaisuuksia. Niistä pitää kertoa! Pyhtään kunta tulee kesän jälkeen kertomaan hienoista asumismahdollisuuksista tonttimarkkinointikampanjassa. Tämän lisäksi haastan kaikki pyhtääläiset kertomaan positiivisista Pyhtää-asioista muualla asuville tutuilleen. Ehkäpä joku näistä innostuu tulemaan uudeksi pyhtääläiseksi.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä, jonka jälkeen aamupäivällä yrittäjätapaaminen. Iltapäivällä Kymenlaakson kuntajohtajien kokous. Tämän jälkeen tapaaminen Cursorissa.

Tiistai-Keskiviikko: Kunnallisjohdon seminaari Kuopiossa.

Torstai: Valmistelua toimistolla. Iltapäivällä kahden kalastuskunnan tapaaminen Versson kaavoituksen merkeissä.

Perjantai: Aamupäivällä kunnanhallituksen strategiatyöpaja. Iltapäivällä Taitoa Oy:n johdon tapaaminen, jonka jälkeen Loviisan ydinvoimalaitoksen tilaisuus.

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Kommentit

POSIITIIVISTA PYHTÄÄTÄ Huutjärven koulun Nou Hätä-joukkue edusti mallikkaasti Pyhtäätä valtakunnallisessa 8-luokkalaisten palo-ja pelastustaitokilpailuissa Kuopiossa Pyhtää-Pyttis huppareissaan.Tytöt sijoittuivat hienosti kolmanneksi.Kilpailuja seurasi tuhansia ihmisiä ympäri Suomea netin välityksellä.Tytöt saivat positiivista palautetta iloisuudellaan koko kilpailun ajan.