• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Positiivinen Pyhtää

On taas se aika, jolloin puolueet virittelevät verkkojaan hankkiakseen ehdokkaita syksyn kuntavaaleihin. Mikään salaisuus ei ole se, että helposta tehtävästä ei ole kyse. Moni pitkän päivätyön tehnyt luottamushenkilö jättää tehtävänsä ja siirtyy kunnallispolitiikan tekijästä sen seuraajaksi. Uusia ehdokkaita ei liene tulossa samassa suhteessa.

Olen itse ollut valtuutettu 16 vuotta. Koin sen mielekkääksi tavaksi vaikuttaa. En kohdannut kieroilua, en rikoksia, en syrjintää.  Tuskin näitä ilmiöitä on yhtään enempää kuin ennen, vaikka julkisuudesta saattaa saada aivan erilaisen kuvan.

Valtioneuvos Harri Holkeri on joskus osuvasti sanonut, että on hyvä, että kaikki fiksut ihmiset eivät kuulu samaan puolueeseen. Omat kokemukseni tukevat tätä näkemystä. Kun osaaminen jakautuu puolueiden kesken, syntyy myös paras lopputulos.

Virkamiehen ei liene hirveästi syytä antaa ehdokkaille neuvoja. Mutta aina ei voi mieltään malttaa. Itse toivon ennen kaikkea, että ehdokkaiksi tulisi ihmisiä, joilla on kyky nähdä asioiden hyvät puolet. Politiikan tehtävä on parantaa maailmaa, eikä se ole mahdollista ilman epäkohtien analysointia. Mutta jos näemme ympärillämme aina vain pahaa, kieroilua, huiputusta ja kanssaihmisten vahingoittamista, olisi hyvä kysyä peililtä, missä vika, kun kaikki on aina huonosti. Positiivisuus ei ole muotia politiikassa, mutta voisiko iloinen mieli, kanssaihmisten kunnioitus ja hyvä itsetunto olla asioita, joista Pyhtää tulisi lähivuosina kuuluisaksi. Toivon, että jokainen miettii.

 

Tällä viikolla

Tiistai: ap hallituksen listaa, ip Cursorin yhtiökokous ja hallitus.

Keskiviikko: hallituksen listaa, elinkeinopolitiikkaa.

Torstai: E-18 ohjausryhmä, ip Helsingin 200v-juhlat.

Perjantai: Elinkeinopolitiikkaa yhden tapaamisen muodossa, muutoin konttorihommia.

 

HYVÄÄ VIIKKOA KAIKILLE!