• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Piispantarkastus

Viime viikolla sain tavata Mikkelin hiippakunnan piispan Seppo Häkkisen, kun hän teki piispantarkastuksen Pyhtään seurakunnassa. Piispantarkastus on perinne, joka on alkanut jo 1300-luvulta. Alkuaikoina seurakunta ja kunta olivat käytännössä sama asia, joten kysymyksessä oli suuressa määrin kaikkien kunnallisten toimien tarkastaminen. Nykyisin piispantarkastuksen rooli on saada tuntumaa seurakunnan tilanteesta ja toimintaympäristöstä.

Pyhtäällä piispa tutustui seurakunnan lisäksi Pyttis Svenska Skolanin toimintaan ja teki vierailun Pyrollin tehtaalle. Piispa oli kiinnostunut Pyhtään kunnan toiminnasta ja kehityksestä. Ymmärrän kiinnostuksen, onhan kunnan kehittymisellä suora yhteys seurakunnan kehittymiseen.

Kunnat ja seurakunnat ovat vuosien saatossa eriytyneet. Silti suuri osa kuntalaisista on seurakunnan jäseniä. On järkevää katsoa mahdollisia yhteistyön paikkoja; miten kuntalaiset saavat tarvitsemansa palvelun mahdollisimman hyvin. Pyhtäällä yhteistyö kunnan ja seurakunnan välillä on ollut luontevaa. Merkittävät juhlat on järjestetty yhdessä ja kunta on hyödyntänyt seurakunnan tiloja. Sosiaalityössä on yhteistä tekemistä. Toivottavasti kunnan uusien tilaratkaisujen kautta voitaisiin kuntalaisten palvelua tältäkin osin kehittää.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Sen jälkeen kaavoituksen palaveri. Iltapäivällä tapaaminen kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai-Perjantai: Vuosilomalla.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti