• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

MUUTOKSEN SUUNTA

Osallistuin viime viikolla Kymenlaakson Kauppakamarin järjestämään Suunta2013-seminaariin. Seminaarin teema oli Muutos & Menestys. Teemaa tarkasteltiin eri organisaatioiden kokemusten kautta; puolue, pitkän linjan perheyritys, nuorempi perheyritys, suuri tehdas, puolustusvoimat, koripallo.

On jo kliseistä sanoa, että ympäröivä maailma muuttuu yhä kiihtyvällä vauhdilla. Niin se vaan on. Miten muutokseen reagoidaan itse muuttumalla ja menestymällä? Tätä aihetta lähestyttiin seminaarissa eri tulosuunnista. Jos koetan hakea esityksistä yhteisiä nimittäjiä, jotka ovat olleet menestyneen muutoksen taustalla, voisin tiivistää opin seuraavaan kahteen asiaan:

  1. avoin ja rehellinen viestiminen asioista
  2. vastuuta ihmisille läpi organisaation

Viestiminen on vaikeaa. Yleensä viestintää on liian vähän, tai ainakin sitä koetaan olevan liian vähän. Meillä on nykyisin paljon eri viestinnän kanavia (tämä blogi yhtenä esimerkkinä). Jokaiselle tulvivan tiedon määrä on valtava. Yritä siinä sitten viestin vastaanottajana löytää tulvasta se oleellinen.

Vastuun jakaminen läpi organisaation on välttämätöntä, jotta voidaan nopeasti reagoida muuttuviin tilanteisiin. Lisäksi vastuun ja vallan saaminen yleensä kasvattaa meidän ihmisten motivaatiota tehdä töitä; kun voi itse vaikuttaa töihinsä, on mielekkäämpää tehdä hommia.

Näitä oppeja olemme Pyhtään kunnassa pyrkineet soveltamaan. Rehellisyyden nimissä meillä on harjoitteluvaihe päällä, mutta ehkä tämä harjoittelu onkin pysyvä asia maailman muuttuessa.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai:  Aamulla kunnan johtoryhmä. Sitten Cursorin hallitus. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai:  Aamulla maastokäynnillä yrittäjien kanssa. Iltapäivällä sote-järjestämissuunnittelua.

Keskiviikko: Toimistopäivä. Iltapäivällä yritystapaaminen.

Torstai ja perjantai: Kunnan valmiussuunnitelma-työpaja.

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Kommentit

Pyhtään kunnan päättäjille ja Kunnanjohtajalle. Pyhtään kunnalla on paljon yhteisiä asioita ja suunnitelmia Cursorin kanssa. Alla mainittu TV-ohjelma herätti epäilystä ja pelkoa siitä onko Cursorin toiminta luotettava, ja varoitti suomalaisten ja venäläisten businesmiesten yhteisistä puuhista. Kunhan ei Pyhtää sortuisi minkäälaisiin riskikauppoihin. Versö on mielessä. TV-ohjelma MOT 25.11. (”Businesunelmia Pietarista”): ”Kotkan kehitysyhtiön Cursorin lasipalatsista tuli venäläistaustaisten haamuyritysten hautomo, liukuhihna ja pesäpaikka.” Lue käsikirjoitus: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/11/25/bisnesunelmia-pietarista-kasikirjoitus http://yle.fi/aihe/ohjelma/mot-bisnesunelmia-pietarista-25112013 Terveisin Brita
Kymen Sanomat / Mielipide 29.11.2013 http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2013/11/29/Bizkon+ei+h%C3%A4m%C3%A4r%C3%A4n++bisneksen+keskus/2013316587291/69