• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

MATKAILU PARANTAA

Imatran Voima suunnitteli aikanaan rakentavansa hiilivoimalaitoksen Munapirttiin. Sitten energia-ala muuttui ja hiilellä tuotettu energia ei enää ollut hottia. Myös yritys oli muuttunut Fortumiksi, jolta Pyhtään kunta osti hiilivoimalalle tarkoitetun maa-alueen kunnan elinkeinojen kehittämiseksi. Sitten kehitys pysähtyi. Kunnan tekemä suur-investointi jäi vuosiksi uinumaan.

Ympäristöministeriö vahvisti vuonna 2010 maakuntakaavan, joka sallii Munapirttiin, myös Versön alueelle rakennettavan matkailua palvelevaa toimintaa kuten majoitusta. Päätöksestä valitettiin ja viimein viime viikolla Korkein Hallinto-oikeus julisti tuomionsa: valitukset hylättiin. Oikeus on puhunut. Päätös kaavasta on tehty lakien mukaan.

Pyhtään ISO haaste on työpaikkojen vähyys. Meidän mahdollisuus saada tänne merkittävä teollisuuslaitos on pieni. Sen sijaan meillä on luontaisia edellytyksiä kehittää matkailupalveluja; monipuolinen luonto ja hyvä sijainti. Koko seudullamme nähdään matkailu yhtenä tulevaisuuden elinkeinotoiminnan kivijalkana. Tämän vuoksi oikeuden päätös on Pyhtään tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeä. Pääsemme viimein kehittämään erästä tärkeimmistä matkailukohteistamme. Ja näitä matkailukohteita tarvitsemme, jotta meillä tulevaisuudessa olisi työpaikkoja ja ihmisillä töitä. Näistä saatavilla verotuloilla ne kunnan järjestämät palvelut maksetaan.

Versön alueen lisäksi meillä on myös muita matkailun kehittämishankkeita: Merihotelli Mäntyniemen ja sen ympäristön kehittäminen, Keihässalmen kalasataman ympäristö, Kirkonkylän/Stockforsin tapahtumatuotanto, Kaunissaaren uusi väylä ja sataman kehittäminen sekä uusien majoituspalvelujen luonti, Sirius Sport Resort ja sen edelleen kehittäminen mukaan lukien ympäristö, Ahvenkosken ja Siltakylän moottoritieliittymä-alueet sekä Mokran Talvimaa. Pohjois-Pyhtään kansallispuisto-alue tulee myös ottaa kehitettäväksi niin, että matkailijat löytävät Valkmusan ja että heille olisi palveluja tarjolla. Myös matkailuyrittäjien yhteistyötä eli verkostoitumista ollaan lisäämässä. Jos kaikki nämä hankkeet toteutuvat, on Pyhtää merkittävä matkailukohde osana Kaakko135°-matkailutarjontaa.

Matkailu parantaa ainakin pyhtääläisten hyvän elämän edellytyksiä.

 

Tällä viikolla ohjelmassa

Maanantai: Aamulla Miehikkälän valtuusto vierailulla Pyhtäällä. Puolita päivin tapaaminen Kymenlaakson Kauppakamarin kanssa. Iltapäivällä Mokran Talvimaa-tapaaminen.

Tiistai: Aamulla Kauppakamarin kokous Helsingissä. Iltapäivällä E18 Siltakylän liittymä-alueen kehittämiseen liittyvä kokous. Illalla saaristoasioihin liittyvä tapaaminen Kotkan edustajien kanssa.

Keskiviikko: Aamulla kunnan johtoryhmän suunnittelukokous Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmasta. Aamupäivällä myös esimiesvalmennuksen konsultin tapaaminen. Iltapäivällä maakuntajuhla Kouvolassa. Illalla elinkeinotoimikunta.

Torstai: Aamupäivä hallitustyöskentelykurssiin liittyvä yritystapaaminen. Iltapäivällä Pyhtäälle sijoittumista harkitsevan yrityksen tapaaminen Cursorin kanssa.

Perjantai: Aamulla Kymenlaakson kuntajohtajatapaaminen. Iltapäivällä ICT Kymissä.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli