• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Mainetta rakentamaan

Kotkan-Haminan seudun maine ei ole hääppöinen. Näin ainakin sanotaan. Seudulle muuttaneet tavan takaa toteavat täällä olevan kuviteltua parempaa. Asumismahdollisuuksia on runsaasti erilaisia, hintatason ollessa vielä kohtuullinen. Palvelut ovat kätevästi lähellä ja ne ovat monipuoliset. Harrastaa voi melkein mitä vaan. Luonto on upea ja omaperäinen jokisuistoineen ja saaristoineen. Töitä on osaajille tarjolla. Yhteydet eri ilmansuuntiin ovat hyvät.

Mistähän sitten kiikastaa?

Maine rakentuu pienistä palasista. Se lähtee meistä itsestämme. Jos me vähättelemme hyviä asioita, ei se vahvista hyvää mainetta. Jos me mieluummin etsimme syitä valituksiin kuin kehuihin, maine saa negatiivisen leiman. Kaikki merkitsee. Se merkitsee, mitä torilla turistaan. Se merkitsee, mitä kahviloissa ja kauppakeskuksissa keskustellaan. Tai lehtien palstoilla tai Facebookissa. Tai mitä puhutaan valtuustoissa, ajetaanko siellä yhteisten asioiden kehittämistä vai keskitytäänkö keskinäiseen riitelyyn.

Mainetta voidaan vahvistaa markkinoinnilla, mutta valheellisuuteen ei voi sortua. Maineen perusvireen pitää olla kunnossa.

Miksi maine on tärkeä? Jos mainetta ei ole olemassakaan, ei koko seutua ole olemassa. Niin on, miltä näyttää. Ostaisitko mieluummin tuotteen, jonka tunnet vai jota et tunne?

Maine siis voi olla negatiivinen. Ei varmaankaan houkuta mennä töihin paikkaan, jossa haisee niin fyysisesti kuin henkisestikin. Parempi siis rakentaa positiivista mainetta.

Mitä jokainen meistä voisi tehdä? Voisimme kertoa kavereille mukavista asioista, joita olemme seudullamme kokeneet. Pienistä ja suurista. Laittaisimme hyvän kiertämään. Kiertäessään se vahvistuu ja pikku hiljaa rakentaa positiivista mainetta.

Minä aloitan nyt heti: olen piipahtanut Pyhtään joululyhdyn tapahtumissa. Miten ihastuttavia pieniä hetkiä ja yhdessä oloa olen päässyt kokemaan näissä sympaattisissa tapahtumissa. Käykää tekin kokemassa.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä, jonka jälkeen Kymijoen Työterveyden tapaaminen. Muu päivä menee asioiden valmisteluun. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamupäivä menee Versson osayleiskaavan työkokouksessa. Iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Helsingissä data center-asioissa.

Torstai: Aamupäivällä kaavoituksen kuukausipalaveri, jonka jälkeen lentopaikkaan liittyvä neuvottelu.

Perjantai: Aamupäivällä tapaaminen Attendon uuden Pyhtää-vastaavan kanssa. Iltapäivällä Pyhtään joululyhdyn matkassa Motellinrantaan, jossa vastaanotetaan ideoita alueen kehittämisestä sekä järjestetään joulukinkkuarvonta. Myös glögiä tarjolla. Tervetuloa!

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti