• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Lunta vai ei

2000-luvun alkuvuosina oli Helsingin Sanomissa kuva, jossa miehiä sukset jalassa ”hiihtämässä” Helsingin Aleksanterinkadulla. Lumesta ei tietoakaan.

Muutama vuosi myöhemmin 2010 sama paikka: lunta pursusi joka paikassa.

Vaikka vuodet vaihtelevat, on ilmiselvää, että eteläisessä Suomessa lapsuusmuistojen runsaslumiset talvet käyvät yhä harvinaisemmiksi. Maapallon ilmasto on lämmennyt ihmisen toiminnan seurauksena. Hiihtokelejä joutuu hakemaan pohjoisemmasta.

Me rannikon asukkaat saamme totutella sivakoinnin sijaan uusiin talvilajeihin. Polkupyörä voi korvata sukset, uistelu pilkkimisen. Talviuinti tulee helpommaksi.

Vaikka lajit muuttuvat, ei se talven elämyksiä ja liikuntaa poista. Positiivinen asennoituminen uusiin talvilajeihin tuo jatkossakin iloa pimeään vuodenaikaan. Kasvaville turistijoukoille meidän on luotava uusia elämyksiä luonnossa, joiden jälkeen on mukava mennä takkatulen ääreen tunnelmoimaan. Hygge, sanoisivat tanskalaiset.

Olisihan se valkea joulu mukava, mutta joulun ajatus ei lumesta ole kiinni. Joulupukki jakaa tulevaisuudessa lahjat kenties dronella?

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Tämän jälkeen rahoitusyhtiötapaaminen. Puolilta päivin palvelustrategiapalaveri. Iltapäivällä tapaaminen kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamupäivällä Cursorin uuden toimitusjohtajan David Lindströmin tapaaminen Pyhtää-asioista. Iltapäivällä asiantuntijatapaaminen elinkeinostrategiatyöhön liittyen. Illalla elinkeinotoimikunta.

Keskiviikko: Helsinki-päivä: Kuntajohtajien hallitus, kunta- ja uudistusministeri Vehviläisen tapaaminen.

Torstai: Aamulla työterveysasioita. Iltapäivällä yrittäjätapaaminen.

Perjantai: Aamulla kehityskeskustelu. Iltapäivällä hallintojohtaja Matti Rupposen läksiäiskahvit.

 

Liikunnallista viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti