• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Lomat lapsilla

Yhteiskuntamme design on joissakin paikoissa pielessä. Niin kuin nyt tänään alkaneiden lasten kesälomien kanssa. On mahtavaa, että koululaiset pääsevät riemuitsemaan kesästä ja lomasta. Lomaa on kymmenisen viikkoa. Mutta. Useimmat vanhemmat pitävät noin neljän viikon kesäloman. Miten pieni koululainen viettää yksin kuusi viikkoa?

Tähän ”ongelmaan” on onneksi kehitetty ratkaisuja. Monet yhdistykset ovat järjestäneet kesäleirejä, joissa on monenlaista ohjelmaa lapsille. Pyhtäällä kunta ja Pyhtään Naisvoimistelijat ovat yhteistyössä järjestäneet päiväleirejä ja lisäksi kunta järjestää saarileirejä Kaunissaaressa.

Moni perhe turvautuu isovanhempien tukeen. Mielestäni tämä on todella hyvä juttu, yhdistäähän se sukupolvet mukavasti. Entisaikaan asuttiin samoissa pihapiireissä sukupolvien kesken, jolloin kanssakäyminen oli luontevaa ja päivittäistä. Kun nykyjään asutaan eri paikkakunnilla, tarjoaa loma-aika isovanhemmille laatuaikaa lastenlasten kanssa.

Voisivatkohan ikääntyneiden palvelutalot järjestää koululaisten lomaleirejä? Tässä lyötäisiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla; lapsilla olisi mukavaa touhua varttuneempien kanssa ja ikääntyneillä olisi ohjelmaa lasten kanssa. Varmasti leirit lisäisivät yhteisymmärrystä ja siirtäisivät elämänkokemusta nuorille.

”Lomaongelmasta” huolimatta toivon kaikille tänään lomansa aloittaneille koululaisille railakasta ja rentoa kesälomaa. Tutustukaa uusiin asioihin ja tarkkailkaa ympäristöä; kesä on mitä parasta luonnon seuraamisen aikaa.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla maakuntaliitossa kaavoitusasioiden kanssa. Tämän jälkeen kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä tapaaminen kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko-Torstai: Kunnallisjohdon seminaari.

Perjantai: Aamulla maanomistajatapaaminen, muuten asioiden valmistelua konttorilla.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti