• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Lauantaitoimintaa Pyhtäällä

Pyhtää on pitänyt kiinni kolmesta kyläkoulusta, mitä nykyisin pidetään luksuspalveluna. Koulut ovat tärkeitä elinvoimatekijöitä kylille. Ne tarjoavat oppilaille perustan yhteisöllisyydelle ja yhdessä tekemiselle, mikä taito ei ole vähäpätöinen missä tahansa tulevaisuuden työyhteisössä.

Hirvikosken koulu juhli lauantaina 120-vuotista taivaltaan. Se on siis perustettu viime vuosisataa edeltävänä vuosisatana, vuonna 1898. Koulu on vuosien aikana kokenut nousuja ja laskuja. Juhlan kunniaksi pystytetyssä koulukuvanäyttelyssä pystyi näkemään historiaa 1950-luvulta nykypäivään. Kankaan koulun lopettamisen jälkeen Hirvikoskella oli tungokseen asti oppilaita, kun taas pienimmillään oppilasmäärä 1970-luvulla oli alle 15.

Oli mielenkiintoista katsoa nykyisten ja entisten kunnan luottamushenkilöiden intoa, kun he tunnistivat itsensä vanhoista koulukuvista. Hyviä ihmisiä koulusta on tullut!

Lauantain toinen tapahtuma Pyhtäällä oli koko perheen ulkoilutapahtuma Sirius Sport Resortissa. Kovasta syystuulesta huolimatta jo aamupäivällä pihalla oli melkoinen vilinä ja päivän mittaan yli 700 ihmistä kävi kokeilemassa taitojaan köysiradalla tai temppuradalla tai poniratsastuksessa, tai tutustumassa kotieläimiin ja paloautoihon.

Molemmat viikonlopun tapahtumat kertovat siitä vahvasta yhdessä kokemisesta, mitä Pyhtäältä löytyy.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä palaveri kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamupäivällä Seutuvaliokunta. Iltapäivällä Pelastusopiston koulutustilaisuus. Illalla elinkeinotoimikunta.

Keskiviikko: Aamulla maakuntakaavaneuvottelu. Iltapäivällä kunnan markkinointikampanjan tiedotustilaisuus. Illalla kunnanvaltuusto.

Torstai-Perjantai: Kronstadt-Pietari-Viipuri, seudullinen Pietarin Kotka-päivä.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti