• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Laturetki Pyhtää-Kotka

Pääsiäispyhinä lomailijat valtaavat Lapin hiihtokohteet. Kieltämättä hiihtäminen tai laskettelu Lapin keväthangilla tarjoaa luonnon lumoa. Minä en suunnannut pääsiäisenä Lappiin. Sukset jalkaan ja meren jäälle Pyhtäällä.

Teimme vaimoni kanssa mukavan laturetken. Lauantaipäivä oli aurinkoinen ja tyyni. Meren jäällä oli vain hieman lunta, jolloin hiihtää voi ’missä vain’. Hiihdimme rannan tuntumassa tutustuen Pyhtään ja Kotkan kesämökkirantoihin. Jää tarjoaa erilaisen katselukulman maisemiin. Avovedellä ja mökkeilykaudella ei edes kehtaisi liikkua vain muutaman kymmenen metrin päässä asutusta rannasta.

Rannikollamme on paljon hienoja ja mukavia kesäviettopaikkoja. Kiinnostavaa on se, että valtaosa mökeistä on rakennettu 1950-60-luvuilla, jolloin vaatimustaso oli erilainen kuin nykyisin. Niinpä mökkeihin on rakennettu vuosien mittaan laajennuksia ja lisärakennuksia. Omistajien persoonallisuus näkyy pihapiirin hoidossa ja koristelussa. Uusimmat ’mökit’ ovat selkeämmin vapaa-ajan asuntoja, joissa vietetään vapaa-aikaa ympäri vuoden.

Pyhtään puolella hiihtäessämme hämmentävää oli rauha ja hiljaisuus. Kotkaan tullessamme, viimeistään Mussalon sillan alittaessamme liikenteen äänet tulivat hallitseviksi. Siitä huolimatta urbaanien rantojen tarkkailu jäältä oli mielenkiintoista. Ranta-asutus muuttui vapaa-ajan asumisesta pysyväksi asumiseksi. Teollisuus loi oman leimansa rannoille.

Päätimme laturetkemme Kotkan Sapokkaan, jossa pienessä ruuhkassa nautimme 17 km hiihdon kunniaksi minttukaakaot.

Upeita elämyksiä pääsee nauttimaan melkein kotiovelta!

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Toinen pääsiäispäivä

Tiistai: Päivä varattu asioiden valmistelulle toimistolla. Illalla kaavoitustoimikunta.

Keskiviikko: Aamulla Pyhtäänlinnan suunnittelukokous. Iltapäivällä uuden kunnantoimiston periaatteiden suunnittelukokous henkilöstön kanssa. Illalla yrittäjien reformitilaisuus Huutjärven koululla.

Torstai-Perjantai: Asioiden valmistelua.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti