• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Lapin lumo

Nautin viime viikolla syyslomasta Lapin ensi lumilla Inarin Saariselällä. Ladut olivat auki ja matkailusesonki vähitellen käynnistymässä. Varsinainen startti on marras/joulukuun taitteesta, kun Ivalon lentoasemalle odotetaan kymmenittäin lentokoneita Euroopasta, erityisesti Britanniasta.

Saariselän kyläraitilla kävellessä merkille pantavaa on vastaantulijoiden suuri kansallisuuksien kirjo. Englantilaisia, ranskalaisia, hollantilaisia, saksalaisia, venäläisiä, japanilaisia ja kiinalaisia ainakin tunnistin. Suomi on kiinnostava maa turistille. Meidän vahvuutemme liittyvät turvallisuuteen, toimivaan yhteiskuntaan ja palveluihin, puhtaaseen luontoon sekä eksoottisuuteen ja rauhaan.

No joo, onhan Lapissa eksotiikkaa ja rauhaa. Mutta mitä Pyhtäällä ja seudullamme olisi sellaista, millä saisimme turistit ja heidän valuuttansa tänne? Vanhan totuuden mukaan tarjonta synnyttää kysyntää. Kun kaukaa katsoo, on meilläkin tarjolla eksotiikkaa ja rauhaa. Saaristo, jokisuisto, suoalueet ja metsät tarjoavat elämyksiä jo ”kaiken nähneille”. Hämärä marraskuu on tunnelmallinen, kun sen oikein tuotteistaa. Kävely rantakalliolla kesäaamuna on ihme. Se, missä meidän on tarjontaamme lisättävä, on palvelut. Meillä on niukalti tarjolla majoitusta, kylpylätoimintaa, ravintoloita, elämyspalveluita.

Lapin matkailun pullonkaula on liikenneyhteydet. Lentoja on liian vähän. Meillä tilanne on helpommin hoidettavissa, olemmehan vain tunnin päässä Helsingin lentoasemasta. Majoitus-, kylpylä- ja ravintolapalveluiden lisäämiseksi meillä on Pyhtäällä upea projekti viiden tähden luontomatkailukohteen rakentamiseksi Munapirtin Verssoon. Kun lisätään muiden seutumme kuntien hankkeet, uskon että meillä on viiden vuoden päästä vetovoimaista tarjontaa matkailijoille.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Sen jälkeen Motellinrannan rakentamishankeen kokous. Puolilta päivin Attendon kuukausikokous. Iltapäivällä neuvottelu Cursorin Pyhtään toiminnan painopisteistä. Illalla kaavoitustoimikunta.

Tiistai: Aamulla Cursorin hallitus. Iltapäivällä seutufoorumi. Illalla hyvinvointilautakunta.

Keskiviikko-Torstai: Seutuvaliokunnan seminaari.

Perjantai: Yritystapaaminen Vantaalla.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti