• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Kymenlaakso sun laulusi soikoon

Viime viikolla käännettiin Kymenlaakson tarinassa uusi lehti. Maakunta on löytänyt yhteisen sävelen ja käynnistänyt maakuntauudistuksen suunnittelun. Kyse on valtakunnan hallituksen ajamasta itsehallintoalueiden muodostamisesta. Nämä alueet, joita nyt maakunniksi kutsutaan, tulevat ottamaan koko lailla suuren tehtäväjoukon vastuulleen, suurimpana koko sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusalkun.

Kävipä valtakunnan uudistuksessa loppujen lopuksi miten vain, on maakunnan yhtenäisyys valtavan tärkeä juttu meille täällä asuville. Kymenlaakso on menettänyt metsäteollisuuden sopeutustoimissa noin 5000 työpaikkaa, ja viime vuonna maakunnasta muutti muualle noin 1000 ihmistä. Maakuntamme on yksi suurimmista menettäjistä viime vuosina, oltuaan aikaisemmin yksi Suomen tärkeimmistä talousvetureista. Tilannetta ei ole yhtään helpottanut eripura pohjoisten ja eteläisten osien välillä. Olemme itse olleet ajamassa itseämme suurempaan ahdinkoon. Kymenlaaksosta on investoripiireissä tullut kuolemanlaakso.

Yhteisen tavoitteen löytyminen on ensimmäinen askel kohti maakunnan nousua. Seuraavaksi tarvitaan tekoja. Näyttöjä siitä, että pystymme panostamaan vahvan maakunnan palauttamiseen ja uuden elinvoiman luomiseen. Tässä tarvitaan myös positiivista asennetta jokaiselta kymenlaaksolaiselta. ”Ei se onnistu”-asenne täytyy korvata ”Se onnistuu”-asenteella. Sitten voi taas maakuntalaulu raikaa duurissa!

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä kaksi yritystapaamista.

Tiistai: Aamupäivällä kaavoituksen kuukausipalaveri. Iltapäivällä Cursorin hallitus ja seudun elinkeinostrategian työpaja.

Keskiviikko: Helsinki-päivä: Kuntajohtajien hallitus, Aalto-yliopisto sekä VT7-kehitys.

Torstai: Aamulla Kaakon elokuvakomission ohjausryhmä. Iltapäivällä Kunnan visuaalisen ilmeen uudistuksen palaveri. Tämä jälkeen yritystapaaminen kunnan markkinointiin liittyen.

Perjantai: Aamulla ICT Kymin palvelujen seurantakokous. Puolilta päivin Pyhtään kesälehden suunnittelun aloituskokous.

 

Hyvää viikkoa kaikille!


Olli

Kommentit

Kiitos, on kiva tietää mitä kunnassamme puuhataan.
hyvä juttu..molli vaihtukoon duuriksi.