• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

KYMENLAAKSO NOUSUUN 2

Keväällä kirjoitin siitä, miten teollisuuden rakennemuutos on Suomen maakunnista kaikkein kovakouraisemmin kohdellut Kymenlaaksoa. Huoli oli silloin, tunnistaako valtiovalta erityistilanteemme.

Viime torstaina järjestimme Kymenlaakson liiton johdolla ”karvalakkilähetystön” eduskuntaan. Mukana olivat mm. Kymenlaakson liitto, kaikki Kymenlaakson kunnat ja Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Käytännössä pidimme seminaarin maakuntamme tilanteesta ja siitä, millä Kymenlaakso saadaan nousuun. Seminaariin osallistuivat eduskunnan puhemies, asunto- ja viestintäministeri sekä johtavia virkamiehiä Liikenne- ja viestintäministeriöstä, Työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä Ympäristöministeriöstä.

Ydinviestimme valtiovallan suuntaan oli paitsi se, että Kymenlaakso on kärsinyt metsä- ja metalliteollisuuden supistuksista myös se, että kasvukäytävämme (E18-moottoritie) luo edellytyksiä uudelle toimeliaisuudelle. Venäjän mahdollisuudet tulivat vahvasti esille. Isoina teemoina olivat esillä Venäjän viisumivapaus sekä kaavoitus liittyen erityisesti kaupan mahdollisuuksiin.

Uskon, että tilaisuus oli erityisen tärkeä viestintäkanava tilanteessa, jossa Kymenlaaksolla ei ole entiseen tapaan omaa luottoministeriä hallituksessa.

 

PS. Kymenlaakson yksi valopilkku on ehdottomasti Google, joka viime viikolla ilmoitti uudesta, kolmannen vaiheen investoinnista Summan datakeskukseensa. Tämä 450 miljoonan euron investointi luo tulevaisuuden uskoa seudullemme: on mahdollista uusiutua ja saada uusia työmahdollisuuksia. Lisää samanlaista!

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai:  Aamulla kunnan johtoryhmä. Sitten Haminaan kuntaliitosselvityksen elinvoimaryhmään. Illalla kunnanvaltuusto.

Tiistai:  Carean kuntainfotilaisuus. Sen jälkeen seutuviestintäryhmä. Illalla Pyhtään elinkeinotoimikunta.

Keskiviikko: Suunta2013-seminaari Haminassa. Illalla kunnanhallituksen iltakoulu vuoden 2014 toiminta- ja taloussuunnitelmasta.

Torstai:  Aamulla Seutuvaliokunta, jonka jatkona kuntaliitosselvityksen projektiryhmä ja työryhmien tilannekatsaukset. Iltapäivällä yrittäjätapaaminen.

Perjantai: Lomapäivä.

 

Hyvää marraskuista viikkoa kaikille!

Olli