• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

KYMENLAAKSO NOUSUUN!

Kymenlaakso on kaikista Suomen maakunnista kohdannut teollisuuden rakenteiden muutoksen kaikkein voimakkaimmin. Paperitehtaiden sulkeminen on rouhaissut syvältä työpaikkatarjontaamme ja aiheuttanut paitsi tuhansien työpaikkojen menetyksen myös alueellisen bruttokansantuotteen voimakkaan laskun.

Nyt tarttis tehdä jotakin.

Pyhtäällä olemme aktiivisesti lähteneet hakemaan uutta toimeliaisuutta, jolla saadaan luotua uusia työpaikkoja korvamaan menetettyjä töitä. E18-moottoritie on eteläisen Kymenlaakson tärkein elinkeinojen kehittämisen mahdollistaja. Se on jopa kansallisella tasolla arvioitu suurimmaksi kokonaisuudeksi, jonka avulla on luotavissa uusia toimeliaisuuden mahdollisuuksia.

Työpaikkojen synnyttämisessä (eli elinkeinopolitiikassa) kunnan yksi tärkeimmistä työkaluista on kaavoitus. E18-moottoritiehen liittyen pyrimme kaavoituksella varmistamaan, että meillä on edellytykset tarjota yrityksille kiinnostavia ja vetovoimaisia kohteita. Viime peleissä tietenkin yritykset arvioivat, ovatko edellytykset kannattavan yritystoiminnan synnyttämiselle olemassa tietyssä kohteessa.

Nyt pitäisi valtionkin ymmärtää, että meillä on Kymenlaaksossa hätä. Tuntuu siltä, että valtion virkamiehet ministeriöissä ovat etääntyneet todellisesta maailmasta, kun he tulkitsevat kaavoitusta säätelevää lakia. Jos E18-moottoriten palvelujen kehittäminen tyssää valtion ahtaaseen laintulkintaan kaavoituksesta, jää puheet ”E18-kasvukäytävästä” tyhjäksi sanahelinäksi.

Toivotaan, että ymmärrys Kymenlaakson eritystilannetta kohtaan sisäistettäisiin.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai:  Aamulla kunnan johtoryhmä. Puolilta päivin Kymenlaakson kuntajohtajien kokous.

Tiistai: Aamulla tapaaminen teknisen lautakunnan puheenjohtajan kanssa. Puolilta päivin  Haaga-Helian opiskelijatöiden esittely. Iltapäivällä kunnan puheenvuoro Sirius Sport Resortin harjannostajaisissa

Keskiviikko: Toimistopäivä.

Torstai: Loviisan ydinvoimalaitoksen säteilyonnettomuusharjoitus.

Perjantai: Aamupäivällä tapaaminen Marinetekin kanssa; kelluvien rakenteiden mahdollisuudet Pyhtäällä.  Iltapäivällä yritystapaaminen.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli