• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Kuntavaalit tulevat, oletko valmis?

Kuntavaalit pidetään tänä vuonna ensimäistä kertaa keväällä. Varsinainen äänestyspäivä on 9.4.2017. Tuleva valtuustokausi on poikkeuksellisen mielenkiintoinen, tuleehan uuden valtuuston päätettäväksi se, millainen tulee kunta olemaan maakuntauudistuksen jälkeen.

Olen huolissani kuntademokratiasta. Syitä huoleen on kaksi. Ensiksikin näyttää siltä, että kovin harvat kuntalaiset Pyhtäällä ovat niin kiinnostuneita hoitamaan yhteisiä asioita, että lähtisivät ehdokkaiksi kuntavaaleihin. Toinen huoli liittyy äänestysaktiivisuuteen; kuntavaaleja ei ole mielletty tärkeiksi, koska äänestysvilkkaus on jäänyt kovin alhaiseksi. Edellisissä vaaleissa vain 59,6 % äänioikeutetuista pyhtääläisistä kävi äänestysuurnilla.

Tähän aikaan liittyy se, että ollaan tarkkoja oman vapaa-ajan käytöstä. Tämä näkyy niin yhdistystoiminnassa kuin kunnallisissa luottamustehtävissä. Ihmisiä on vaikea saada mukaan toimintaan. Hommat tahtovat kertyä pienille porukoille. Helposti käy niin, että vasta siirryttäessä eläkkeelle aikaa jää yhteisten asioiden hoitoon. Päätöksenteon arkikokemukset niin päivähoidosta kuin koulustakin nojaavat kymmenien vuosien takaiseen historiaan.

Kannustankin kaikkia, niin nuoria, työikäisiä kuin eläkeläisiä tulemaan mukaan päättämään Pyhtään tulevaisuudesta ja lähtemään mukaan kuntavaaliehdokkaiksi. Puolueissa on valinnanvaraa itse kunkin arvomaailman mukaan, ja ne ottavat mielellään ehdokkaita listoilleen. Aikaa on helmikuun loppuun.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Puolilta päivin Haminaan RUK:n johtajan vaihtotilaisuuteen. Illalla kunnanvaltuusto (katsottavissa osoitteessa http://www.kolumbus.fi/pakkidarts/pyhtaatvu)

Tiistai: Kuntaliiton seminaarissa, jossa tarkastellaan kuntien taloutta maakuntauudistuksen jälkeen (keskeinen haaste myös Pyhtäälle).

Keskiviikko: Aamupäivällä kehityskeskustelu. Puolilta päivin poliisin yhteistyötapaaminen Kotkassa. Iltapäivällä vielä yrittäjätapaaminen.

Torstai: Aamulla viestintätiimin kokous. Puolilta päivin kirkonkylän osayleiskaavatyön käynnistävä kokous. Iltapäivällä palavaeri liittyn Suomi100-Pyhtää670-toimiin.

Perjantai: Aamupäivä varattu asioiden valmisteluille. Iltapäivällä kehityskeskustelu.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti