• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

KULTTUURIA KULTTUURIA

Pyhtää-viikko on takana. Vireässä kunnassamme riitti kulttuuritapahtumaa; itse osallistuin keskiviikkona mielenkiintoiseen konserttiin ”Musiikkia kaikilla mausteilla” Heinlahden nuorisoseuratalolla. En ole mikään haitarimusiikin asiantuntija, mutta oli lumoavaa ja mieltä avartavaa kuunnella taiturimaista haitarinsoittoa lähes täyden katsomon kanssa.

Viikonlopulla oli Pyhtään kiistattoman ykköstapahtuman, Saaristomarkkinoiden vuoro. Sää suosi (perjantain aamupäivän sadetta lukuun ottamatta) tilaisuutta ja markkinat houkutteli lähes 12000 kävijää Lökörenniemeen. Markkinoiden merkitys pyhtääläiseen identiteettiin on suuri; tapahtumassa tapaa paljon ihmisiä, joiden kanssa muuten ei vuoden mittaan kohtaa. Moni ulkopaikkakuntalainen kertoi, kuinka Pyhtään Saaristomarkkinoilla on omaleimainen kodikas fiilis. Omaleimaisuus on monista Suomen kesätapahtumista kadonnut ja niistä on tullut yleisfestareita. Pidetään me Saaristomarkinaperinteistä kiinni.

Saaristomarkkinoiden takana on valtava määrä työtä niin kunnan henkilöstön kuin järjestöjen ja yhdistysten vapaaehtoisten toimesta. Lämmin kiitos teille kaikille, jotka olitte mukana luomassa onnistunutta tapahtumaa!

Olin Saaristomarkkinoilla Pyhtään kunnan osastolla tapaamassa markkinavieraita. Kunta oli esillä yhteisellä osastolla Pyhtään Yrittäjien kanssa. Mukana olivat myös Cursor, Kaakko135, E18-moottoritien rakentaja Pulteri sekä Kymen Sanomat. Yhteiset ponnistelut yrittäjien kanssa yrittämisen edellytysten ylläpitämiseksi ja uusien työpaikkojen luomiseksi ovat tärkeitä. Meillä Pyhtäällä on vahvuutena luontevat ja hyvät suhteet yrittäjien ja kunnan kesken. Tästä on hyvä jatkaa.

Sunnuntaina jatkoin ruumiinkulttuurilla, kun olin avaamassa Huutjärven uusittua ja upeaa urheilukenttää. Kentän sijainti on mainio, kun se on ’kylän keskellä’ helposti saavutettavissa. Toivottavasti moni pyhtääläinen intoutuu hienolla kentällä kohentamaan omaa kuntoaan ja lisäämään hyvinvointiaan. Ainakin Pyhtään Yrityksen avajaiskilpailut olivat houkutelleet runsaasti urheilevaa nuorisoa paikalle.

Vielä sunnuntain illan suussa oli vuorossa Pyhtää-viikon viimeinen tapahtuma, Pyhtään Harrastajateatterin ensi-ilta ”Kaikki vorot eivät tule varkaisiin” Purolan Svedebossa. Hauska farssi, suosittelen. Käykää ihmeessä katsomassa.

Saaristomarkkinoiden avajaispuheessa haastoin pyhtääläiset siisteyskampanjaan Sika-Siisti Pyhtää. Jotkut olivat varmasti luulleet minun puhuvan Sikailu-Pyhtäästä; niin kauheaa vandalismia oli harjoitettu nk. Soramontun urheilupaikoilla. Tuho on huomattavaa ja me pyhtääläiset maksamme näiden vandaalien ilonpidon. Hauskaa?

 

Tällä viikolla ohjelmassa

Maanantai: Aamulla johtoryhmä, päivällä neuvotteluja vuokrataloista ja iltapäivällä E18-pohdintaa Elinkeinoministerin kanssa.

Tiistai: Kunnanhallituksen suunnittelupäivä.

Keskiviikko: Vuokratalokauppasopimuksen työstöä juristin kanssa, tapaaminen naapurikaupungin johtajan kanssa. Iltapäivällä jäänee aikaa konttorilla.

Torstai: Kymenlaakson pelastuslaitoksen valmiusryhmä, iltapäivällä käynnistyy esimiesvalmennus osana kunnan johtamisen uudistustyötä.

Perjantai: Espoossa kokoustamassa aiheena uudet palvelutuotannon muodot.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli