• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Kesäaikaan vain

Suomen Lukiolaisten Liitto vaati viime kesänä kesälomien siirtoa eteenpäin. Kesäkuun alun säät ovat olleet kovin epävakaisia ja vedet kylmiä. Lomailun kannalta siirto osuisi lämpimämpiin päiviin, mikä olisi koululaisten, vanhempien ja opettajien jaksamisen kannalta positiivista. Samoin matkailu- ja palvelubusinekselle olisi myönteistä se, että lomailu osuisi paremmin muun Euroopan tahtiin.

Nyt myös ruotsinkielisten rehtorien yhdistys on esittänyt kesälomien siirtämistä kahdella viikolla eteenpäin. Hyvä juttu, nyt pitäisi panna toimeksi.

Toinen viime aikoina tapetilla ollut aika-asia on esitys erillisen kesäajan lopettamisesta. Kun Suomi ei yksin voi tätä päätöstä tehdä, on hyvä että edustajamme Euroopan unionin elimissä ajavat asiaa. Jos erillinen kesäaika lopetetaan, kannattaa samalla siirtää Suomi pysyvästi kesäaikaan. Tällä turvattaisiin pidemmät valoisat jaksot hereillä oloaikana, illat olisivat valoisampia.

Ymmärrän myös toisen suuntaisen näkemyksen. Moni asiantuntija sanoo, että aamuihin haluttaisiin lisää valoa. Itse nautin mieluummin valoisista illoista kuin aamuista, lienee makuasia. Asiantuntijoita komppaan kuitenkin siinä, että Suomen olisi parempi olla samassa ajassa Keski-Euroopan kanssa. Tämä ratkaisu toisi valoa aamuihin. Ehkäpä on sittenkin parempi tunnelmoida iltahämärissä.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Puolilta päivin kiinteistöarvioijan tapaaminen. Iltapäivällä sisäisiä kokouksia.

Tiistai: Aamulla työterveystoimittajan tapaaminen. Tämän jälkeen prosessien suunnittelutyöpaja. Puolilta päivin maankäytön ohjauspalaveri. Iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Aamulla kehityskeskustelu. Iltapäivällä kaavoituksen kuukausikokous.

Torstai: Aamupäivällä Kymenlaakson sote-kuntayhtymän ohjausryhmä. Iltapäivällä viestintäpalaveri.

Perjantai: Helsingissä Venemessuilla, jossa alustus itäisen Suomenlahden venematkailun kehittämisestä.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti