• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

KESÄ JATKUU

Pidän suomalaisesta tavasta ”laittaa Suomi kiinni” heinäkuuksi.  Sen sijaan, että toimittaisiin vajaatehoisesti 4-5 kuukautta, keskitetään kunnolla lomat heinäkuulle. Jo säätilastojen valossa ratkaisu on hyvä. Uskon, että kansantaloudenkin kannalta tämä on viisas tapa.

Toisaalta, kesä on tapahtumien ja festareiden aikaa. Itse kävin nauttimassa Kaunissaari-päivän tunnelmasta sekä naapurikaupunki Kotkan Meripäivätarjonnasta. Hyväntuulista porukkaa ympärillä. Hyvä mieli tarttuu. Mitenhän samaa fiilistä saisi levitetyksi ympäri vuoden?

Kävin kesällä myös veneilemässä saaristomerellä ja Ahvenanmaalla. Veneitä oli paljon liikkeellä ja vierasvenesatamat tupaten täynnä. Tämä siis Helsingistä länteen. Siellä on paljon tarjontaa, viehättäviä vierasvenesatamia, joissa on palvelua; saunoja, ravintoloita, putiikkeja, polttoainemyyntiä. Tarjonta luo kysyntää. Meillä täällä itäisellä Suomenlahdella on vähän tarjontaa. Siksi 90% pääkaupunkiseuduin veneistä suuntaa keulansa länteen. Meidän on lisättävä tarjontaa, jos aiomme veneturisteista hyödyn itsellemme saada.

Kesätapahtumatarjonta kuitenkin jatkuu. Ensi viikolla on Pyhtään vuoden tapahtumahuippu – Pyhtää-viikko. Se alkaa Argentiinalaisen tangon tapahtumalla Stockforsissa lauantaina ja sunnuntaina 10.-11.8.2013. Viikon aikana on paljon tapahtumia niin kulttuurin kuin liikunnan saralla, katso ohjelma www.pyhtaa.fi. Pyhtää-viikko huipentuu Saaristomarkkinoihin loppuviikosta Lököressä. Siellä tavataan!

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai:  Aamulla kunnan johtoryhmän viikkokokous. Sitten toimistolla sähköpostin purkua. Illalla kunnanhallituksen kokous.

Tiistai: Aamulla seudun kuntajohtajien kokous elinkeinopolitiikan luonnoksesta. Sen jälkeen seudun yhteistyöryhmän kokous, jossa käsitellään seutumme elinkeinopolitiikan linjauksia. Puolilta päivin seutuvaliokunnan kokous. Iltapäivällä vielä Kehittyvä kylä –projektin seurantaryhmän kokous.

Keskiviikko: Aamulla viestintätiimin kokous. Iltapäivällä seudun matkailun organisoitumisen työryhmä.

Torstai:  Esimiesvalmennuksen suunnittelua yhdessä konsultin kanssa.

Perjantai: Helsingissä, jossa käsitellään Pyhtään ja seutumme kasvumahdollisuuksia.

 

Hyvää loppukesän alkua kaikille!

Olli