• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

KEIHÄSSALMI KEHITTYY

Keihässalmen kalasatama on saamassa uutta puhtia. Uusi kalastusyrittäjä on jo ottanut Keihässalmen tukikohdakseen. Kalankäsittelytilat ovat saamassa uutta kalustoa, jotta kuluttajille saadaan entistä tehokkaammin tuoretta kalaa tarjolle.

Kalasataman ympärille voidaan saada muutakin toimeliaisuutta. Viime viikolla pidettiin työpaja, jossa ideoitiin Keihässalmen alueen kehittämistä. Kalastukseen liittyen todettiin tarve kalan jatkojalostukselle – kuluttajat vaativat entistä pidemmälle vietyjä jalosteita. Kalastusmatkailulle Keihässalmi tarjoaa oivan tukikohdan. Kalan kilohinta matkailutuotteena on moninkertainen verrattuna kaupan tiskillä myytävään kalaan. Kalastusmatkailun lisäksi Keihässalmi on luontaisesti sopiva paikka veneilyyn liittyville palveluille. Näitä ovat esimerkiksi kotisatama, venehuolto, talvisäilytys ja tankkaus. Alueelle sopisi kyläkauppa palvelemaan niin veneilijöitä, mökkiläisiä, muita matkailijoita kuin asukkaitakin. Kesäravintola täydentäisi Keihässalmen tarjonnan niin, että siitä muodostuisi kesäinen keidas.

Ilahduttavaa työpajatyöskentelyssä oli se, että ideoiden toteutus on realistisesti mahdollista. Kunnan pitää tehdä kaavoitustyö sekä huolehtia veden ja viemärin saamisesta alueelle. Lopusta vastaavat ensisijaisesti yritykset. Uskon, että jo muutaman vuoden kuluttua uusi Keihässalmi on saanut muotonsa ja houkuttelee ihmisiä puoleensa.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai:  Aamulla kunnan johtoryhmän viikkokokous, joka yhteydessä tutustutaan sähköiseen oppimisympäristöön Huutjärven koululla. Palvelustrategian kuntalais- ja henkilöstöpalautteen läpikäynti johtoryhmässä ja palvelustrategian päivitys. Iltapäivällä Yhteistyötoimikunnan kokous.

Tiistai: E18-Siltakylän liittymän suunnittelukokous. Iltapäivällä YLE:n haastattelu matkailun tulevaisuudesta.

Keskiviikko: Helsingissä, jossa E18-tien mahdollisuuksien hyödyntämiseen liittyvä tilaisuus ja yritystapaaminen.

Torstai: Toimistopäivä, jolloin suunnittelua ja osastojen tilannekatsauksia.

Perjantai: Aamupäivä toimistolla, iltapäivällä E18:aan liittyvä yritystapaaminen.

 

Lämmintä kesän ensimmäistä viikkoa kaikille!

Olli