• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Jätämme hyvää mieltä

Viime viikon keskiviikkoiltapäivänä vietimme Pyhtään kunnan henkilöstötilaisuutta. Koolla oli lähes koko kunnan henkilöstö ja joidenkin kumppaniemme edustajat.

Tilaisuudessa käytiin läpi Pyhtään kunnan strategiaa. Tässä keskeiset pointit:

Kunnan tehtävä (missio): Pyhtään kunta luo edellytykset hyvälle elämälle ja yrittäjyydelle.

Kunnan visio: Pyhtää on rohkea ja uudistumiskykyinen kunta.

Kunnan arvot:
Läheisyys
Rohkeus
Luovuus
Yrittäjyys

Strategia-asian jälkeen vielä palautettiin mieleen Pyhtään kunnan asiakaslupaus: ”Iloisina palvelemme, jätämme hyvää mieltä”. Lupaus ei tietenkään kategorisesti sovellu jokaiseen palvelutilanteeseen, siksi on oltava tilanneherkkyyttä.

Luovuutta harjoittelimme vastaamalla jokainen kysymykseen: ”Mitä minä voisin parantaa kunnan toiminnassa?”. Meillä on nyt noin 100 ideaa, joista varmasti osa tullaan toteuttamaan kuntalaisten parhaaksi.

Henkilöstökyselyssä alkuvuonna nousi isoimmaksi kysymykseksi työn henkinen rasittavuus. Asiaa on pohdittu työyksiköissä, mutta henkilöstöpäivään oli vierailevaksi puhujaksi kutsuttu Harri Gustafsberg. Hän on erityisesti perehtynyt ihmisten henkiseen suorituskykyyn ja sanoo tämän olevan modernin työelämän avaintaito. Emme ole yksin, sillä työperäinen stressi on Harrin mukaan Euroopan toiseksi yleisin työperäinen sairaus. Harri totesi, että jos haluaa jakaa jotakin (vaikkapa ”hyvää mieltä”), pitää olla jaettavaa. Saimme tiiviissä paketissa käytännön neuvoja henkisen suorituskyvyn parantamiseksi.

Viime vuosien aikana saamastani asiakaspalautteesta voin päätellä, että Pyhtään kunnan henkilöstön palveluasenne on kohdallaan ja asiakkaamme saavat hyvää palvelua. Meillä on hyvä tiimi koolla! Uskon, että Harrin opeilla meillä on entistä enemmän hyvää mieltä jaettavana.

                                   

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Tämän jälkeen yritystapaaminen. Iltapäivällä tapaaminen Keihässalmen kehittämisen merkeissä.

Tiistai: Asioiden valmistelua konttorilla. Iltapäivällä valtuutettujen koulutustilaisuus Kotkassa.

Keskiviikko-Torstai: Kuntamarkkinat

Perjantai: Aamulla tapaaminen kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Tämän jälkeen tapaaminen ”Helsingistä itään”-kulttuuriprojektin kanssa. Iltapäivällä kaavoituksen kuukausikokous.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti