• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

ITSENÄISYYTTÄ JA KAUPANKÄYNTIÄ

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet Pyhtäällä olivat arvokkaat ja perinteitä kunnioittavat mutta intiimit. Perinteisiin on kolmena vuonna kuulunut seppeleenlasku Haaviston sankarihaudoille. Vaikka yleisöä ei ole juuri enempää kuin seppeleenlaskijoita, on tunnelma viileässä aamuhämärässä koskettava. Ajatus, että joka kylästä ovat nuoret miehet lähteneet rintamalle ja osa ei koskaan sieltä palannut, on tunteita herättävä.

Kirkonmenojen jälkeen oli vuorossa toinen seppeleenlasku kirkon viereiselle sankarihaudalle. Juhlava tilaisuus sotilasvartioineen. Viimeisenä kukkien lasku Heinlahden muistomerkille. Niille jotka eivät tiedä kerron, että Heinlahden nuorisoseuratalon piha-alueelle kokoontuivat sotaan lähtevät nuoret vuonna 1939-1940. Tämän muistoksi on pystytetty kivipaasi pihan reunaan. Käykää tutustumassa.

Kunnan järjestämään itsenäisyyspäivän juhlaan osallistuin noin 70 kuntalaista. Tämä juhla oli arvokas mutta ei pönöttävä. Amanuenssi Anna-Kaarina Kippola piti loistavan juhlapuheen aiheesta ”Kotimaamme koko kuva”. Kiinnostavaa, miten itsenäisyydestä ja kansallisesta identiteetistä voi löytää uusia näkökulmia. Nokkahuiluorkesteri todisti, että kyseessä ei ole vain peruskoululaisten harjoitussoitin vaan vakavasti otettava musiikkilaji. Pyhtääläisen kulttuuritarjonnan monipuolisuutta kuvaa keskiaikaista lauluperinnettä vaaliva acapella-duo Taija Paju & Satu Kilpinen. Oikeasti upeaa.

Vielä viikonlopulla käynti Pyroll-areenan ja Huutjärven koulun myyjäisissä todisti pyhtääläisen vapaaehtois- ja kulttuurityön olevan hyvissä voimissa. Hyvä Pyhtää!

 

Tällä viikolla ohjelmassa

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmän kanssa työterveysasioita. Sitten tapaaminen liittyen Versön alueen kehittämiseen. Iltapäivällä ja illalla kunnanhallitusta.

Tiistai: Aamulla kehityskeskustelu. Puolilta päivin Kymen Sanomille, ja iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Aamulla kunnan viestintätiimin kanssa suunnittelua. Puolilta päivin lounastapaaminen Kotkassa. Iltapäivällä tarkastuslautakunta. Illalla ”Pro Pyhtää ry” (työnimi) perustava kokous.

Torstai: Aamulla palvelutoimittajatapaaminen. Iltapäivällä Espoossa.

Perjantai: Aamulla yrittäjä-aamukahvit. Muuten konttoripäivä. Illalla valtuustokauden päättäjäiset.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli