• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

HYVINVOINTIA LUONNOSTA

Kuuntelin viime sunnuntaina Ylen Kansanradion 35-vuotisjuhlalähetystä, jossa Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö oli vastaamassa kuuntelijoiden kysymyksiin. Eräs kuuntelija kysyi, miten presidentti rentoutuu rankan työn välillä. Ilahduttavaa oli, että Niinistö kertoi viihtyvänsä metsässä rauhoittumassa ja ehkä keräämässä sieniä.

Ilahduttavaa Niinistön vastauksesta tekee mielestäni se, että kyse ei ole jostakin presidentillisestä eliittiharrastuksesta, vaan meillä kaikilla on lupa mennä metsään hakemaan rauhaa ja voimaa elämään. Suomessa metsää ja luontoa on tarjolla ihan kulman takana, monella pyhtääläisellä suoraan kotiovelta.

Arvostan kovasti Metsähallitusta, joka ylläpitää kansallispuistojamme meidän kaikkien suomalaisten hyvinvoinnin hyväksi. Kansallispuistot ovat luontomme kruununjalokiviä, joista iloa ja hyvinvointia on ammennettavissa runsain mitoin. Katsellessani eilen ystäväni Facebook-kuvia Pyhtään Valkmusan kansallispuistosta, totesin Lapin tunnelman löytyvän kotikunnastamme. Ulkosaariston jylhyydestä pääsee taas nauttimaan Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa, joka osin sijoittuu Pyhtään alueelle.

Nauttikaa luonnostamme ja menkää metsään. Se on mitä parasta ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa!

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Iltapäivällä kunnan johtoryhmä, jonka jälkeen kunnanhallituksen puheenjohtajan tapaaminen. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamupäivällä valmistelua toimistolla. Iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Aamulla terveyskeskuksen korjauksiin liittyvä kokous, jonka jälkeen kehityskeskustelu. Iltapäivällä tarkastuslautakunta. Illalla Elinkeinotoimikunta.

Torstai: Puolilta päivin Karhulan Rotary-klubille esitys Pyhtäästä. Iltapäivällä Kaunissaaren sataman kehittämistä käsittelevä kokous.

Perjantai: Aamupäivällä EU:n Venäjä-pakotteiden vaikutusta Kymenlaaksoon pohtiva työpaja. Iltapäivällä yritystapaaminen.

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Kommentit

Jopa ikkunasta metsään tai puutarhaan tuijottaminen laskee tutkimusten mukaan verenpainetta ja sykettä, ja saa mielen rauhoittumaan. Meillä on upea, luonnonläheinen kunta. Jos yhtään naapureita saa kehua, niin Kukuljärven reitti on ruska-aikaan parhaimmillaan, eikä pöllömpiä ole itänaapurin puistotkaan.