• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Hyvä mieli

Olin eilen ensimmäistä kertaa Pyhtään kunnan talousarviokokouksessa. En tunnusta, että jännitti, mutta voin vakuuttaa, että kovin erilaisia kokemuksia minulla on kuntien menoista ja tuloista päättävistä tilanteista. Jossakin kunnassa on ollut on vaikeaa saada valtuusto uskomaan, että rahat on loppu ja että koviin säästötoimiin on pakko ryhtyä. Jossakin toisessa taas valtuusto ymmärtää tilanteen, mutta jokainen yksittäinen säästötoimi tyrmätään. Ja on minulla myös sellaisia kokemuksia, että virkamiesparka ei tiedä, ymmärtääkö valtuusto vai ei, koska se ei oikeastaan sano mitään.

Kovin moni kunta ei Suomessa veroprosenttia korottamatta ole tänä syksynä pystynyt tekemään ylijäämäistä budjettia. Pyhtää siihen kykeni. Sanoin valtuustossa, että ylijäämä ei ole riittävä, mutta jos se jää näissä olosuhteissa lopulliseksi tulokseksi, voimme onnitella itseämme.

Sanoin myös, että perusteltuja tarpeita on paljon, mutta valitettavasti ei resursseja niiden toteuttamiseen. Kuntakenttä elää myllerryksen aikaa. Nyt on syytä pitää kieli keskellä suuta ja kulut kurissa. Muutoin hukka perii.

Kokouksesta jäi hyvä mieli. Tunnelma ei ollut yhtään kireä ja luottamushenkilöt kykenivät rakentaviin kompromisseihin. Tästä on hyvä jatkaa. 
 

KIITOKSIA

Olen ollut Pyhtään palveluksessa alle vuoden. Olen hyvin tyytyväinen, että päätin sanoa kyllä, kun minua kunnanjohtajan tehtävään ruvettiin houkuttelemaan. Työ on ollut miellyttävää niin virkamiestovereiden kuin kuntalaistenkin kanssa. Siitä lausun parhaat kiitokseni. 
 

TÄLLÄ VIIKOLLA

Maanantaina kävin hyvästelemässä Miehikkälän kunnanjohtajan eläkkeelle ja illalla oli hallitus ja valtuusto.

Tiistaina aamupäivällä kaksi kiinteistökauppaa. Iltapäivällä työterveyteen.

Keskiviikkona konttoripäivä,  muistamisia ja tapaaminen hoitohenkilökunnan kanssa.

Torstaina Kymenlaakson liitto

Perjantaina taitaa jo olla aika hiljaista.
 

RIEMUKASTA JOULUA KAIKILLE PYHTÄÄLÄISILLE JA TÄMÄN PALSTAN LUKIJOILLE

Kommentit

ARVOISA KUNNANJOHTAJA TOIVOTAN OMASTA JA SKITUNÄSIN MUIDEN VAPAA-AJAN ASUKKIEN ELI MÖKKILÄISTEN PUOLESTA MENESTYSTÄ ALKAVALLE UUDELLE VUODELLE TYÖSSÄNNE. UUDEN VUODEN TOIVEINAMME ESITÄN MUUTAMIA ASIOITA JOTKA MIELTÄMME ASKARRUTTAVAT: -KUNNAN PALVELUIDEN SAATAVUUS MYÖS MÖKKILÄISILLE -OSALLISTUMINEN MAHDOLLISIIN LEADER- HANKKEISIIN.NÄITÄ VOISIVAT OLLA TOIMENPITEET RANTOJEN RUOPPAAMISEKSI SISÄLAHDISSA JA KAISLIKKOJEN LEIKKAUKSET. -LISÄÄNTYVÄN MATKAILUN -JA VAPAA-AJAN TOIMINNAN AIHEUTTAMIEN HAITTOJEN MINIMOIMINEN MEIDÄN KANNALTA KATSOTTUNA. TÄSSÄ ERÄITÄ. LISÄÄ VARMAAN ON.HALUAMME MYÖS OMAN ÄÄNEMME KUULUVIIN KUNNAN ASIOISTA PÄÄTETTÄESSÄ. OSTOVOIMAA MEILLÄ ON.HALUAMME OLLA MUKANA KEHITTÄMÄSSÄ KUNNAN PALVELUJA JA KUNTAA. MOOTTORITIE ON MAHDOLLISUUS, JOKA ON OSATTAVA KÄYTTÄÄ HYVÄKSI. SE EI OLE HELPPOA KUNNASSA JOSSA ON VAIN 5000 ASUKASTA,KOULUTUSTASO ALHAINEN,JOSSA EI OLE SELKEÄÄ YHTÄ KUNTAKESKUSTA JA JOKA ON PINTA-ALALTAAN PITKÄ. YSTÄVÄLLISIN TERVEISIN EERO MULTAMÄKI EKONOMI SKITUNÄSINTIE 467