• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Elokuvantekijät elävöittävät

Viime vuonna perustettiin seudullemme Kaakon Elokuvakomissio. Sen tehtävänä on luoda elokuvantekijöille hyvät toimintaedellytykset ja houkutella seudullemme elokuvatuotantoja. Toiminta on alkanut hyvin: lähinnä Kotkassa on filmattu pari kotimaista elokuvaa ja yksi televisiosarja.

Elokuvan tekeminen nähdään kautta maailman paikkakuntaa tai valtiota kiinnostavana asiana. Sen tähden julkishallinto on valmis panostamaan kuvausten saamiseksi. Kiinnostus pohjautuu siihen, että yhden euron panostus poikii seudulle viiden euron tuotot. Yksi elokuvatuotanto työllistää mitä moninaisimman joukon porukkaa: avustajia, kuljetuksia, rakentamista, rautakauppaa, majoitusta, syömistä (mm. kymmeniä tuhansia kuppeja kahvia), kuvankäsittelyä, leikkausta. Sillä on siis taloudellisesti elävöittävä vaikutus.

Talouden lisäksi elävöittää elokuvatuotanto muutenkin seutua. On melkoisen kiinnostavaa seurata filmauksia. Valmista elokuvaa katsoessa on hauska tunnistaa tuttuja paikkoja. Ehkä joku ulkopuolinen katsoja kiinnostuu kuvauspaikoista. Maailmalla on esimerkkejä, joissa matkailu on saanut lisävauhtia elokuvan syntysijoista.

Ensi kesänä kuvataan Aku Louhimiehen Uusi Tuntematon Sotilas pääasiassa Kaakkois-Suomessa. Kenties Pyhtäälläkin päästään ikuistamaan klassikkoelokuvan uuden version kohtauksia. Toivottakaamme elokuvantekijät tervetulleiksi!

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä yhteistyötoimikunnan kokous.

Tiistai: Aamulla Kymenlaakson Virkistysalueyhdistyksen tapaaminen, jonka jälkeen suunnittelutyöpaja kannattavuuslaskelmista. Iltapäivällä yrittäjätapaaminen, jonka jälkeen seudun elinkeinostrategian pienryhmätapaaminen. Illalla Versson luontomatkailukeskuksen kaavoituksen yleisötilaisuus.

Keskiviikko: Kunnallisalan kehittämissäätiön seminaari Helsingissä. Iltapäivällä Attendon yhteistyöryhmän kokous. Illalla keskustelu Pyhtään Yrittäjät ry:n hallituksen kanssa.

Torstai: Aamupäivä valmistelua etätyönä. Iltapäivällä yritysneuvottelu. Illalla elinkeinotoimikunta.

Perjantai: Toimistopäivä.

 

Hyvää viikkoa kaikille!


Olli