• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Elämyksiä itse tekemällä

Olin sunnuntaina Tallinnassa, jossa kävin tutustumassa sikäläiseen versioon merimuseosta. Lennusadam-museo on vanhassa lentosataman hallissa, joka restauroitiin muutama vuosi sitten surkeasta rauniosta upeaksi tilaksi. Kuvaavaa mittasuhteille on, että hallin sisään haalattu isokokoinen sukellusvene vie vain pienen osan hallin pinta-alasta.

Ei voi olla vertaamatta Tallinnan merimuseota Suomen Vellamoon Kotkassa. Molemmat ovat hienoja paikkoja, mutta hyvin erilaisia. Lennusadam on rouhea ja mittakaavaltaan suuri. Vellamo on puolestaan arkkitehtuuriltaan hienostunut ja nykyaikainen. Wau:ta molemmat. Suurin ero on kuitenkin museoiden sisällössä.

Vellamoon on tuotu näytteille paljon merenkulkuun liittyvää esineistöä ja veneitä. Vellamossa on mahdollista kokea joitakin merenkulun asioita, kuten morsetus ja solmujen teko. Lennusadamissa on myös esineistöä ja veneitä. Siellä on lisäksi monia toimintapisteitä, joissa voi itse kokeilla ja kokea asioita. Miten syntyy tsunami? Miten nostetaan uponnut alus? Miten merikortin syvyyskäyrät kuvaavat pohjan muotoja? Miten sulut toimivat? Miten pelastaudutaan kallellaan olevasta laivasta? Ja lukuisia muita. Näytti siltä, että tämä elämyksiä tuova kokeminen koukutti niin nuoria kuin vanhempiakin.

Nykyinen nettiajan ihminen saa paljon tietoa internetin palvelujen kautta. Elämyksellisyys taas syntyy itse tekemällä ja kokemalla. Tässä on aineksia reseptiin, kun luodaan menestyksekästä matkailukohdetta. Meillä Pyhtäällä vaikkapa Sirius Sport Resort on hyvin oivaltanut tämän.

 

Tällä viikolla ohjelmassa konttoripainotteinen viikko:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Aamupäivällä tapaaminen kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Iltapäivällä asioiden valmistelua.

Tiistai: Aamulla kaavoituksen tilannekokous. Iltapäivällä asioiden valmistelua konttorilla.

Keskiviikko: Aamupäivällä yritystapaaminen. Iltapäivä konttorihommissa..

Torstai: Aamupäivällä yritysvierailuja. Iltapäivällä viestintätiimi.

Perjantai: Konttorilla asioiden hoitoa koko päivän.

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli