• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Ei pelkkä tie

Tämän aamun Kauppalehdessä liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen pohdiskelee oivasti, että teitä rakennettaessa on kovin vanhanaikaista ajatella pelkästään teiden käyttäjiä. Eli kyseessä ei ole pelkkä väylä, vaan kasvukäytävä, joka luo alueelle työpaikkoja, jos se osataan oikein hyödyntää. Esimerkkinä hän käyttää rakenteilla olevaa E-18 hanketta välillä Koskenkylä-Vaalimaa.

Liikenneministeriö ja oma Ely-keskuksemme ansaitsevat hatunnoston aktiivisuudestaan E-18 hankkeessa. On ollut jopa niin, että ministeriö ja Ely on puuhannut niiden asioiden piirissä, joihin alueen kuntien, kehitysyhtiön tai maakunnallisen liiton olisi pitänyt tarttua.

Kirjoitin tästä aiheesta jo aikaisemminkin, mutta palaan siihen nyt, koska olen itse käyttänyt paljon aikaa aihepiirin parissa. Haluaisin vielä herätellä kaikki tahot huomaamaan mitä mahdollisuuksia kasvukäytävään liittyy. Ideoita tarvitaan, niin Pyhtäältä kuin muualtakin.

Tällä viikolla

Maanantai: Aamulla johtoryhmä, iltapäivällä Munapirtin ohjausryhmä.

Tiistai: Kouvolaan Elyyn, E-18, ip Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Aamulla liikennministeriö, ip kansankäräjien seminaari ruotsin kielen asemasta kuntauudistuksessa.

Torstai. Aamupäivä konttorilla, ip Sitra ja luomuruoka.

Perjantai: Konttoripäivä.

Lauantai ja sunnuntai: Timo Teipin Navetassa taideseuran näyttelyssä. Tule jututtamaan!

 

Kommentit

Pyhtään kunta, Cursor, paikallisia yrittäjiä ja muita tahoja teki jokin aika sitten varsin perusteellisen työn, jossa mietittiin E18 -tien hyödyntämistä Pyhtään näkökohdista. Ajatuksissa oli mm. eri liittymien profiloiminen. Hyödynnetäänhän tätä työtä ja otetaan se huomioon esim. elinkeinotoimikunnassa?