• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Asenne ratkaisee

Mikä tahansa työyhteisö voi olla hyvä tai huono paikka tehdä töitä. Hyvyys on pitkälti subjektiivista; miltä tuntuu. On tietysti konkreettisia asioita, jotka vaikuttavat työyhteisöön. Näitä ovat esimerkiksi työtilat, työkalut ja tehtävien selkeys. Mutta se tärkein juttu on kuitenkin fiilis.  Työyhteisössä on joko mukavaa tai epämukavaa riippuen ennen kaikkea tunnelmasta. Oikeastaan tämä pätee yhtä lailla muihin yhteisöihin kuin työyhteisöön. Vaikkapa urheiluseuraan tai kunnan lautakuntaan.

Tunnelmaan vaikuttavat kaikki yhteisössä toimijat. Jokaisen asenteella on merkitys siihen, miten hyvä yhteisössä on toimia ja saada tuloksia aikaan. Tiedättehän: yksi mätä omena pilaa koko korin. Siksi asenne, ja erityisesti positiivinen asenne on kaikkein tärkeintä koko yhteisön toiminnalle. Tietysti erityinen vastuu omasta asenteestaan on yhteisön esimiehillä, on sitten kyse kunnanjohtajasta tai seuran puheenjohtajasta. Mutta kukaan ei voi paeta omaa vastuutaan sulkemalla itsensä ulkopuolelle.

Niin. Asenne on jokaisen vastuulla. Lohduttavaa on se, että asennetta voi muuttaa. Asenne on eri asia kuin luonne, joka lienee vaikeammin muutettavissa. Voimme aamuisin päättää, että tänään olen hyvällä tuulella ja yritän saada kaveritkin hyvälle fiilikselle. Asiakastyössä tämä on erityisen tärkeää. Varmasti jokainen on kokenut hyvän tunteen saadessaan iloista ja empaattista palvelua. Eikä hyvällä asenteella tehty työ maksa sen enempää, päinvastoin. Jokainen saa lisää energiaa.

Olemme Pyhtään kunnassa luvanneet toimia asiakastyössä iloisella asenteella ja jättämään palvelutapahtumasta hyvän mielen asiakkaillemme. Toki on asioita, joiden hoidossa tulee olla tunneälyä ja iloisuus ei ole ensimmäinen asia. Mutta olen vakuuttunut, että positiivisella asenteella ja hyvällä tunnelmalla paitsi kunnan organisaatiossa, myös luottamuselimissä ja vapaaehtoisjärjestöissä toimijat saavat enemmän iloa ja aikaansaannoksia työstään.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Puolilta päivin kehityskeskustelu. Iltapäivällä palaveri kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamulla seutuvaliokunta. Puolilta päivin sisäinen palaverin maan arvostuksiin liittyen. Iltapäivä varattu esimiespäivän valmisteluun.

Keskiviikko: Aamulla kolumnin kirjoittamista, jonka jälkeen aamupäivällä 3D Navetan ohjausryhmä. Puolilta päivin yritystapaaminen. Iltapäivällä tapaaminen kuntalaisen kanssa yritysideasta.

Torstai: Aamulla kehityskeskustelu. Iltapäivällä Kymenlaakson itsehallintoalueuudistuksen johtoryhmän ensimmäinen kokous. Illalla kaavoitustoimikunta.

Perjantai: Aamulla matkailun kehityshankkeen kokous. Iltapäivällä esimieskokous.

 

Iloista viikkoa kaikille!


Olli