• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

ÄLY HOI, HYVÄ ETTET JÄTTÄNYT

Olemme saaneet vähän sivusta seurata Kotkan ja Kouvolan keskinäistä kisailua Kymenlaakson keskussairaalan tulevaisuudesta. Kaikilla Carean omistajilla on ollut yhteinen näkemys: nykyinen sairaala on jo tullut tiensä päähän. Paitsi että rakennus on pahasti rapistunut sen tilat eivät sovellu nykyiseen hoitofilosofiaan. Jo yli kaksi vuotta sitten esiteltiin suunnitelmat keskussairaalan uudistamisesta. Asia vaan ei ole edennyt, kun epäluuloa on ollut pohjoisen ja eteläisen Kymenlaakson kesken. Päätöksentekoa ei ole helpottanut valtion sote-suunnitelmien selkeytymättömyys.

Viime viikolla vihdoin todettiin, että joistakin asioista vallitsee yksimielisyys. Tärkein näistä on se, että Kymenlaaksoon tarvitaan jatkossakin hyvää erikoissairaanhoitoa tarjoava keskussairaala, jossa on kattavat päivystysvalmiudet. Keskussairaalan lisäksi erikoissairaanhoidon päivystystä tullaan tarjoamaan suppeammassa laajuudessa Kouvolassa. Toisena asiana hyväksyttiin sairaalan uusimisen suunnitteluun tarvittava rahoitus. Nämä ovat hyviä uutisia niiden pyhtääläisten kannalta, jotka tulevat tarvitsemaan sairauksiensa hoitoon erikoislääkäritason palveluita. Välillä näytti nimittäin siltä, että Kymenlaaksoon olisi voinut syntyä kaksi aluesairaalaa, joilla kummallakaan ei olisi ollut edellytyksiä kattavaan päivystykseen.

Kuntalaisten kannalta oli hyvä, että äly ei ollut päättäjiä sittenkään jättänyt.

Tahran tähän hyvään päätökseen jätti se, että vieläkään ei Kymenlaakson kaupungeilla ole halua ratkaista sitä, miten Carean 37 miljoonan euron alijäämä hoidetaan. Roskat siis pysyvät maton alla.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai:  Aamulla kunnan johtoryhmän viikkokokous. Päivällä toimistolla mm. valtuustoseminaarin valmistelujen merkeissä. Iltapäivällä yritystapaaminen. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamupäivällä seudun rakennustarkastajien kokouksessa. Puolilta päivin kunnallisjohtajien valmiusryhmä.

Keskiviikko - Torstai: Valtuustoseminaari.

Perjantai: Koko päivä varattu palvelustrategian työstöön kunnan johtoryhmän kanssa valtuustoseminaarin pohjalta.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli