• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Aktiivinen syystuotantokausi

Kuluvan vuoden syystuotantokausi Pyhtäällä on käynnistynyt. Odotettavissa on etupäässä action-tyyppistä ohjelmaa, kenties maustettuna aika-ajoin draamalla. Komediaa koetetaan saada sopivasti mukaan. Ja kun Pyhtäällä ollaan, ei luontodokumenttia voi ohittaa.

Actionia on siis tulossa. Sote-kuntayhtymän synnyttämisen loppukohtaukset näyttävät, millaiset taloudenpidon mallit saadaan Pyhtään kannalta aikaan. Tässä on pienet draamankin ainekset olemassa, onhan Pyhtää poikkeava muista Kymenlaakson kunnista sote-ulkoistuksensa ansiosta. Vaikutukset kunnan omaan organisaatioon on myös ymmärrettävä ja suunniteltava.

Jännitystä syksyyn tuo Pyhtään talouden tila. Verotulot eivät ole kehittyneet budjetoidun mukaisesti ja aukon paikkaamiseksi tehdään syystuotantokauden aikana töitä. Jää nähtäväksi, millainen loppukohtaus vuodelle saadaan.

Toimintaa syyskauteen tuo Motellinrannan alueen kehittyminen. Pääsemme tekemään dokumenttia nk. Pyhtäänlinnan rakentamisesta, jonka on määrä alkaa kauden aikana.

Merellistä actionia tulee tarjoamaan Kaunissaaren satama-altaan laajennus. Aallonmurtajan rakennustyöt käynnistyvät veneilykauden hiljetessä. Kaunissaaren osalta varustaudutaan tekemään saaresta itäisen Suomenlahden ykkösveneilykohde.

Pyhtään kirkonkylän kaavoitus jatkuu. Siinä seikkaillaan niin joen rannassa kuin lentopaikan reunamilla. Tavoitteena on saada kirkonkylälle elinvoimaa, elämää ja työtä.

Versson kylpylähotellille toivotaan käynnistyspäätösten saamista tämän tuotantokauden aikana, mutta realisti varmaan toteaisi tämä toiveen olevan aikataulullisesti optimistinen.

Monta pienempää actionia, draamaa, komediaa ja kenties trilleriäkin nähdään Pyhtäällä syystuotantokauden aikana.

Niin, se luontodokumentti. Tulette kuulemaan siitä alkusyksystä.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Tämän jälkeen sisäinen palaveri tulevan sote-kuntayhtymän vaikutuksista Pyhtään organisaatioon. Iltapäivällä yrittäjätapaaminen. Illalla Miehikkälän elinvoimatyöryhmän vierailu Pyhtäälle.

Tiistai: Aamupäivällä Pyhtäänlinnan suunnittelukokous.

Keskiviikko: Kunnanjohtajan valintatyöryhmän kokous ja kunnanjohtajakandidaattien haastattelut.

Torstai: Helsinki-päivä.

Perjantai: Aamulla työterveyskilpailutuksen työpaja. Iltapäivällä Kaunissaaren sataman kehittämisen palaveri ja katselmus.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti