• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

ÄÄNESTÄ LOMPAKOLLA

Noin vuosi sitten paikallislehden palstoilla käytiin tunteikasta keskustelua kirjakaupan päätöksestä sulkea Karhulan myymälä. Vaadittiin kansanliikettä myymälän pelastamiseksi.

Kaupan toimiala muuttuu kovaa vauhtia. Monet perinteiset kaupat ovat hätää kärsimässä. Monet uudet kaupat taas pärjäävät hyvin. Verkkokauppa on houkutellut yhä enemmän kuluttajia ostoksille. Oleellista on, että kauppojen pitää puhutella kuluttajia ja vastata entistä paremmin heidän aivoituksiinsa.

Tuo Karhulan kirjakaupan tapaus laittoi miettimään, mitenkä meillä Pyhtäällä kaupan asiat ovat. Päivittäistavaroiden tarjonnan osalta tilanne on kohtuullinen; neljä ruokakauppaa palvelee pyhtääläisiä. MUTTA. Ne palvelevat vain niin kauan, kuin pyhtääläiset niistä ostavat. Jos ostokset siirtyvät naapurikuntien suuriin hypermarketteihin, ei lähikaupalle jää elinvoimaa.

Ruokakaupan lisäksi meillä on muita hyviä kauppoja, esimerkkeinä vaikkapa apteekki, kukkakauppa ja Alko. Nämä myyvät meille tavaroita ja palveluja vain niin kauan, kuin me niistä ostamme.

Kehotankin kaikkia pyhtääläisiä kansanliikkeeseen. Ostetaan lähikaupoista ja turvataan kauppapalvelumme myös jatkossa. Äänestämällä nyt lompakollaan ei tarvitse tulevaisuudessa vaatia kauppoja takaisin.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Puolilta päivin E18-moottoritien avajaisseminaari.

Tiistai: Helsingissä, jossa yritys- ja yliopistotapaamisia liittyen Pyhtään kehityshankkeisiin.

Keskiviikko: Aamupäivällä Helsingissä yritystapaaminen.

Torstai: Asioiden valmistelua.

Perjantai: Aamulla ICT Kymi seurantakokous. Puolilta päivin vanhusten viikon juhlatilaisuus.

Lauantai: Illalla maakunnallinen yrittäjäjuhla Kouvolassa.

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Kommentit

Olen äänestänyt ja edelleen äänestän lompakollani taideseuran lompakollakin reissattu paikallisella. Mitä Siltiksestä ei saa, tilaavat parinpäivän sisään. On apteekki, posti? kukkakauppa, kahvila ja kirjastossakin tarvii lompakkoa välillä tilauskirjoihin, onhan se aika hyvä yhtälö. Kunhan ei "kaljakuppila" tule Siltiksen rakennukseen.