Liikunta, ulkoilu ja vapaa-aika

 

Vilinää Pyhtäällä

Kevään 2020 kuntokortin voit ladata TÄSTÄ

Pyhtään liikuntatoimi haastaa kaikenikäiset liikkumaan Vilinää Pyhtäällä facebook -sivulla.
Sivulla julkaisemme haastetehtäviä vauhdittamaan arkea. Virtuaaliliikunnalla vilinää Pyhtäällä. Tartu haasteeseen! Voit kommentoida tehtäviä facebookissa omilla kuvilla tai videoilla.

Liikuntaneuvontaa saa puhelimitse, ja lähetämme esimerkiksi kotijumppaohjeita halukkaille.

 

Liikunta, ulkoilu ja vapaa-aika

Pyhtäällä toimii monta aktiivista urheiluseuraa ja lukuisia kilpa- ja harrasteurheiluryhmiä.

Pyhtään luonto mahdollistaa omaehtoisen liikkumisen, vaikkapa marjastuksen tai sienestyksen puitteissa. Tältä sivustolta löydät Pyhtään liikuntapaikat ja ulkoilualueet.

Pyhtään liikuntatoimi vastaa liikuntalain toteuttamisesta kunnassa. Tämä tapahtuu edistämällä liikuntaa ja sen harrastusmahdollisuuksia, koordinoimalla liikuntaresursseja ja tuottamalla liikuntapalveluita omana toimintana tai yhdessä urheiluseurojen kanssa sekä avustamalla urheiluseuroja. Lisäksi Pyhtään liikuntatoimi on aktiivinen hanketoimija.

 

PYHTÄÄN NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN AVUSTUKSET

Hyvinvointilautakunta julistaa haettavaksi:

  • Urheiluseurojen, vapaiden liikuntaryhmien, nuorisoyhdistysten ja nuorten toimintaryhmien toiminta-avustukset 17.4.2020 klo 15.45 mennessä.
  • Urheiluseurojen, nuorisoyhdistysten ja nuorten vapaiden toimintaryhmien kohdeavustukset sekä urheiluapurahat 30.10.2020 klo 15.45 mennessä.

Toiminta-avustukset ovat tarkoitettu yhdistysten ja erilaisten vapaiden toimintaryhmien toiminnan tukemiseen. Toiminta-avustusta haetaan lomakkeella, joka on saatavana kunnan internet-sivuilta, ja hakemukseen tulee liittää yhdistyksen toimintakertomus.

Kohdeavustus voidaan käyttää mm. yhdistysten ohjaajien koulutukseen ja tilojen vuokrien kattamiseen sekä kertaluonteisiin toimintoihin. Kohdeavustusta haetaan lomakkeella, joka on saatavana kunnan internet-sivuilta ja hakemukseen tulee liittää selvitys avustuksen kohteesta.

Urheiluapurahaa voidaan myöntää pyhtääläisille urheilijoille harjoituskustannusten peittämiseen kunnanvaltuuston 18.6.2012 hyväksymän apurahasäännön mukaan. Hakemukset tulee tehdä lomakkeelle, joka on saatavana kunnan internet-sivuilta. Urheiluapuraha haetaan henkilökohtaisella hakemuksella ja hakemukseen tulee nimetä saavutus, jonka perusteella apurahaa haetaan.

Lisätietoja: Siiri Kinnunen, p. 044 767 6641, siiri.kinnunen@pyhtaa.fi

Sähköiset hakulomakkeet

 

Huutjärven koulukeskuksen liikuntasalin vakiokäyttövuorot kaudelle 2020 - 2021

ovat haettavissa torstaihin 16.4.2020 klo 15.45 mennessä.

Salivuoroja haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Lomakkeet löytyvät osoitteesta http://www.pyhtaa.fi/fi/sahkoiset-palvelut . Lisätietoja: vastaava ohjaaja Sami Niskanen, sami.niskanen@pyhtaa.fi, 044 767 6676 tai nuoriso-ohjaaja Tomi Pilhjerta, tomi.pilhjerta@pyhtaa.fi, 044 767 6617.

Pyhtään kirjastolta voi lainata liikuntavälineitä kirjastokortilla

Pyhtään kirjastolla on liikuntavälinelainaus osana Liikkeen voima -hanketta. Liikuntavälineiden lainaus onnistuu kirjastokortilla ja laina-aika on 2 viikkoa. Lainattavissa olevat liikuntavälineet. Liikuntavälinevalikoima tulee vielä täydentymään, mutta jo nyt löytyy paljon lainattavaa.

Liikuntavälineiden käyttöön saa apua liikuntaneuvojalta Siiri Kinnuselta. Liikuntaneuvojalle voi varata henkilökohtaisen ajan lähettämällä sähköpostia siiri.kinnunen(a)pyhtaa.fi tai soittamalla numeroon 044 767 6641.

 

RYHMÄLIIKUNTAA NUORILLE

Pyhtään kunta tukee nuorten, 14-21 -vuotiaitten, osallistumista ryhmäliikuntatoimintaan. Pyhtääläisen urheiluseuran / ryhmäliikunta toimijan kanssa tehdään sopimus ja nuoren ilmoittautuessa liikuntaryhmään tämän osallistumismaksu siirtyy kunnalle.

Tavoitteena on lisätä ryhmäliikuntamahdollisuuksien tarjontaa nuorille sekä edistää nuorten elämänhallintaa ja terveellistä ja liikunnallista elämäntapaa.

Toimi näin! Ota selvää sinua kiinnostavasta ryhmästä, sovi ryhmän ohjaajan kanssa maksujen laskuttamisesta kunnalta ja mene mukaan toimintaan! Nyt pääset kokeilemaan erilaisia ryhmäliikunnan muotoja täysin maksutta ja helposti.

Lisätietoja saat kunnan liikuntapalvelukoordinaattorilta Siiriltä, siiri.kinnunen(a)pyhtaa.fi, p. 044 767 6641

 

ILMAISTA LIIKUNTANEUVONTAA

Liikuntaneuvonta on terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ammattilaisen antamaa ohjausta liikunnalliseen elämäntapaan. Liikuntaneuvonta on prosessi, jonka tavoitteena on terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta liian vähän liikkuvien ihmisten saaminen aktiivisen arjen ja liikunnan pariin. Liikuntaneuvonnassa asiakasta tuetaan tunnistamaan omat vahvuutensa ja mahdollisuutensa sekä liikkumisen mieltymykset ja merkitykset, asettamaan realistiset tavoitteet liikunnan lisäämiseksi.

Kaipaatko ohjeita liikunnan aloittamiseksi, motivointia, tietoa omasta terveydestäsi tai apua oman liikuntalajin löytämiseksi? Tahdotko henkilökohtaista liikuntaneuvontaa tai liikuntasuunnitelman? Tervetuloa maksuttomaan liikuntaneuvontaan! 

Voit varata ajan ilmaiseen liikuntaneuvontaan puhelimitse, sähköpostilla tai jättämällä yhteystietosi yhteydenottoa varten, tai kysy lisätietoja liikuntaneuvojalta Siiri Kinnuselta, siiri.kinnunen(a)pyhtaa.fi, p. 044 767 6641

Linkit

 

Karhulan urheilijoiden liikunta- ja yleisurheilukoulut