• Suomi
 • Svenska
 • English
 • Русский

Motellinrannan alue

Motellinranta suunnitteilla

Miltä kuulostaisi helppo asuminen "keskustassa" kerrostalossa järven rannalla? Pyhtään Motellinranta tarjoaa hyvät peruspalvelut toimivien liikenneyhteyksien varrella. Nyt pääset sanomaan mielipiteesi.

Pyhtään kunta kehittää Siltakylän keskusta-aluetta, johon on suunnitteilla kerrostalo-, rivitalo ja omakotiasumista luonnonkauniiseen paikkaan järven rannalle. Kts. tästä Havainnekuva Motellinrannasta. Kaikki peruspalvelut ovat lähellä ja helposti saavutettavissa. Lisäksi liikenneyhteydet ovat erinomaiset moottoritien valmistumisen myötä niin Kotkaan kuin pääkaupunkiseudullekin. Pyhtään kunta on ollut perinteisesti omakotivaltaista aluetta ja kerrostaloja on vain muutamia. Rivitaloasuminen on ollut tähän mennessä helpoin asumismuoto.

Motellinrannan asemakaavaa on suunniteltu ja sitä on ideoitu syksystä 2015 lähtien. Sen tavoitteena tehostaa maankäyttöä taajaman keskeisellä paikalla. Tarkoituksena on kehittää alueen palveluita ja asumismuotoja aiempaa monipuolisemmiksi. Palveluiden saavutettavuutta ja houkuttelevuutta parannetaan muun muassa kehittämällä jalankulku- ja pyöräily-yhteyksiä ja tehostamalla maankäyttöä.

Entisen Vt 7 maantien luonteen muuttuminen on tehnyt mahdolliseksi asuinrakentamisen Huutjärven pohjoisrannalle. Asemakaavanmuutoksella mahdollistetaan laadultaan korkeatasoinen asuinrakentaminen lähellä palveluita ja hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Pyhtää lyhyesti:

 • -etäisyys Kotkan keskustasta 16 km, ajoaika 16 min
  -etäisyys Helsingin keskustasta 119 km, ajoaika n. 75 min
  -asukkaita n. 5300
  -läpi kulkee moderni moottoritie E18
  -Suomen itäisin kaksikielinen kunta
  -Pyhtään itäpuolella on Kotkan kaupunki ja länsipuolella on Loviisan kaupunki

Lisätiedot:
tekninen johtaja Janne Kaulio, janne.kaulio@pyhtaa.fi, 044 357 5503