• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Kadut ja tiet

Kadut ja tiet

Pyhtään kunnan tieverkosto rakentuu valtion teistä, kunnan ylläpitämistä kaavateistä ja yksityisteistä. Tämän sivun kartoissa ovat eriteltyinä kunnan ja valtion ylläpitämät tiet.

Liikenteen asiakaspalvelu

Liikenteen asiakaspalvelu on Liikenneviraston ja ELY-keskusten liikenteen toimialaan kuuluvien tie-, rata- ja vesiväyläasioiden yhteyspalvelu. Liikenneviraston ja ELY-keskusten liikenneväyliin liittyvät neuvontapalvelut on keskitetty koko maan osalta Liikenteen asiakaspalveluun. Liikenteen asiakaspalvelussa vastataan kysymyksiin, annetaan neuvontaa, käsitellään palautteita ja opastetaan sähköisessä lupa-asioinnissa. Verkkosivuilta löytyy tietoa esim. teiden ja ratojen kunnossapidosta, liikenneturvallisuudesta, väylähankkeista sekä ohjeet liikenteen lupien hakemiseen.

Liikenteen asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä osoitteessa palautevayla.fi tai soittamalla numeroon 0295 020600. Palvelemme asiakkaitamme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tienkäyttäjän linja

Tien kuntoon tai tien kunnossapitoon liittyvät ilmoitukset voi tehdä sähköisesti osoitteessa palautevayla.fi. Sähköinen ilmoitus välittyy liikenteen asiakaspalveluun, jossa ilmoituksia käsitellään arkisin klo 8-16. Kaikki ilmoitukset välitetään alueurakoitsijalle, joka päättää tarvittavista toimenpiteistä tielle asetettujen laatuvaatimusten perusteella. Palveluihin kuuluvia ilmoituksia ovat esimerkiksi maanteiden päällystevauriot (kuopat, reiät), tiellä oleva vesi, tielle kaatunut puu tai erittäin liukas tie. Kiireellisistä ja liikennettä selvästi vaarantavista ongelmista tiestöllä voi ilmoittaa soittamalla numeroon 0200 2100 (24 t/ vrk). Ilmoittajilta pyydetään tarkka tieto ongelman sijaintipaikasta ja yhteystiedot.

Kunnan kaavateiden hoito ja kunnossapito:
Lassila & Tikanoja
Huoltopyyntö verkossa: www.lassila-tikanoja.fi/huolto
Asiakaspalvelu 24h: 010 636 7000
(kiinteän lankaverkon liittymästä 0,084€/puh + 0,06 e/min, matkapuhelinverkon liittymästä 0,084€/puh + 0,17 e/min, hinnat sis. alv 24 %)

Kunnossa- ja puhtaanapitovastuu kadulla
Kunnossapitoluokituksessa on määritelty kaavateiden kunnossapitotoimenpiteet ja ajankohdat eri vuodenaikoina.

       

 

lähde: Ympäristöministeriön ja kuntaliiton esite marraskuu 2005 ISBN 951-731-349-7

Katuvalot
Katuvalot pidetään sammutettuina kesäaikana 30.4.–15.8. lukuun ottamatta Saaristomarkkinoita, jolloin katuvalot palavat Siltakylässä läpi yön. Muina aikoina valot sammutetaan yöajaksi klo 23.30–05.00 paitsi perjantaisin alkaen 02.00. Katuvalohuolto tehdään 2 kertaa vuodessa. Pimeistä lampuista ja muista katuvalaisuykseen liittyvistä ongelmista pyydetään ilmoittamaan Lassilalle ja Tikanojalle.

Yksityistiet
Yksityisteiden kunnossapidosta vastaa tiekohtainen tienhoitokunta.
Yksityistieasioiden neuvontapuhelin auttaa numerosta 0200 345 20/ arkisin 9-18, 0,92 euroa/min + pvm.
Yksityisteiden tiedot löytyvät yksityistierekisteristä  Huom! Yksityisteiden hoitokunnilla on velvollisuus ilmoittaa tiekunnan yhteystiedot Maanmittauslaitokselle tällä lomakkeella.
Yksityisteiden avustusehdot

Kunnan puolelta yksityistieasioita hoitaa:
Valvoja Iikka Voutilainen
iikka.voutilainen@pyhtaa.fi
044 767 6654

Osoitejärjestelmän ylläpito
Kunnassa tiennimien hyväksymisestä vastaa tielautakunnan tehtäviä hoitava tekninen lautakunta. Lisätietoa osoitejärjestelmän ylläpidosta kuntaliiton julkaisussa Kunnan osoitejärjestelmä. Ohjeet ja suositus.

Osoitejärjestelmän mukaisten tiennimien merkitseminen maastoon ja kylttien ylläpito