• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Tiedote 29.11.2017

29.11.2017

Attendo Oy lähtee  Pyhtään kunnan kumppaniksi kehittämään mopotallia yhdessä kunnan nuorten kanssa kestävälle pohjalle.  Attendo Oy ilmoitti taloudellisesta tuestaan tänä aamuna.

Hyvinvointilautakunta päätti eilisessä kokouksessaan, että  Pyhtään kunta irtisanoo Kasvajat ry:n kanssa tehdyn mopotallitoiminnan taloudellista tukea koskevan sopimuksen päättyväksi 31.12.2017. Kasvajat ry kehittää luonnollisesti omaa toimintaansa haluamaansa suuntaan.

Pyhtään kunta, niin virkamiehet kuin myös luottamushenkilöt ja työntekijät ovat vahvasti mopotallitoiminnan takana ja haluavat jatkaa sekä kehittää sen toimintaa. Kehittämistyössä Pyhtään kunnan nuorisotoimi ei voi tehdä yhteistyötä sellaisen toimijan kanssa, joka ei sitoudu täysimääräisesti kunnan nuorisotoiminnan periaatteisiin, joihin kuuluu nuoren kasvusta ja hänen hyvinvoinnistaan huolehtiminen yksilöllisellä ikätasoa vastaavalla tavalla. Rajat ovat rakkautta ja luovat turvallisuutta. Yhdenvertaisuus, oikeudenmukaisuus ja turvallisuus ovat nuorisotoimelle tärkeitä arvoja. Lisäksi Kasvajat ry:llä on vuokratilat, joissa on kuukauden irtisanomisaika ja kiinteistö on myynnissä koko ajan.

Yhteistyö Kasvajat ry:n kanssa on ollut varsin haasteellista. Yhdistys on pyrkinyt luomaan kuntaan sellaisia nuorisotoimintaan liittyviä malleja, jotka eivät ota huomioon jo pelkästään lainsäädännöstä tulevia velvollisuuksia, vastuita ja luottamuksellisuuden näkökulmia. Nämä sitovat vahvasti kuntaa ja sen arvokasta nuorisotyötä tekeviä virkahenkilöitä.

Pyhtään kunnan nuorisotoimi haluaa turvata mopotallin toiminnan ja kehittää sen toimintaa kestäväksi toimintatavaksi myös tulevaisuuden mopoharrastajille yhdessä kunnan nuorten kanssa.