• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Pyhtään lentokentän uusi sääHAVAINTOASEMA

24.09.2019

 

Pyhtään lentokentän uusi sääHAVAINTOASEMA palvelee myös kotkan ja loviisan asukkaita

 

Pyhtään lentokentän säähavaintoasema on otettu käyttöön ja paikalliset säätiedot ovat kaikkien nähtävissä Ilmatieteen laitoksen nettisivuilla osoitteessa: https://ilmatieteenlaitos.fi/saa/pyht%C3%A4%C3%A4. Säähavaintoasema on toteutettu yhteistyössä Ilmatieteen laitoksen ja lentokenttäoperaattori Redstone AERO Oy:n kanssa.

Aiemmin Pyhtään paikallissää on tarkoittanut joko Kotka Rankin tai Loviisa Orrengrundin merisääasemilta tai Anjalan sääasemalta saatua tietoa. Sääolot avomerellä tai kauempana sisämaassa poikkeavat kuitenkin olennaisesti oikeasta Pyhtään paikallissäästä.

-        Pyhtään lentoasemalle avattu säähavaintoasema kuvaa hyvin nimenomaan rannikkoalueen säätä, joten se palvelee Pyhtään lisäksi Kotkan ja Loviisan asukkaita, kertoo hallituksen puheenjohtaja Esa Korjula, Redstone AERO:sta.

Sääasema palvelee myös tutkimusta

Pyhtään säähavaintoasema palvelee myös tutkimusta. Ilmatieteen laitos suunnittelee käyttävänsä Pyhtään lentokenttää tulevaisuudessa ilmakehän mittauksiin, jotka tullaan tekemään miehittämättömillä ilma-aluksilla.

Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta löytyy ajankohtaisen sään lisäksi myös kiinnostavia aikasarjoja, miten sää on päivän tai viime päivien aikana kehittynyt. Sääasemalla on kattavat mittarit lähes kaikkia sään elementtejä varten lumen syvyyttä myöten.

 

Säänäytölle etsitään sijoituspaikkaa Pyhtäällä

Pyhtään kunta ja Redstone AERO ideoivat parhaillaan, olisiko näkyvään paikkaan sijoitettavasta säänäytöstä hyötyä kuntalaisille. Samalla mietitään missä olisi paras sijoituspaikka näytölle.

-        Onko sinulla ehdotuksia säänäytön sijoituspaikaksi? Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, joita voi lähettää kunnan nettisivuilla olevan palautelomakkeen kautta tai kunnanviraston sähköpostiin, kannustaa kunnanjohtaja Jouni Eho. 

Kunnanviraston sähköposti: kunnanvirasto@pyhtaa.fi

 

Lisätietoja    

Kunnanjohtaja Jouni Eho, puh. 044 767 6674, jouni.eho@pyhtaa.fi

Hallituksen puheenjohtaja Esa Korjula, Redstone AERO Oy, puh. 0400 414 115, esa.korjula@redsone.aero

Kuva: Pyhtään lentokentän sääasema, kuva Esa Korjula.