• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

PYHTÄÄN KUNTA PERUU LOMAUTUKSET

08.05.2020

PYHTÄÄN KUNTA PERUU LOMAUTUKSET

Pyhtään kunta keskeyttää ja peruu koronaan liittyviä lomautuksia vaiheittain sen mukaan, kun yksiköitä avataan. Perustetta lomautuksille ei enää tässä tilanteessa ole. Lomautukset koskivat alkujaan 28 henkilöä, joiden tehtäviin poikkeustilanne oli merkittävästi vaikuttanut suoraan tai välillisesti.

"Pyhtään kunnan YT-menettelyt ja lomautukset perustuivat kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti täysin koronakriisiin. Nyt kun valtionhallinnon johdolla rajoituksia on purettu ja niiden vaikutuksesta kunnan palveluita hallitusti avataan, on oikeudenmukaista perua lomautuspäätökset", perustelee kunnanjohtaja Jouni Eho.

Lomautuspäätöksen alaisina Pyhtäällä olivat seuraavat henkilöstöryhmät:

  • Kirjaston henkilöstö
  • Nuoriso- ja liikuntatoimen henkilöstö
  • Ruoka- ja siivouspalvelujen henkilöstö
  • Koulunkäynnin ohjaajat  

Palveluja avataan hallitusti

Pyhtään kirjasto avaa ovensa lainaukselle 1.6. Toukokuussa sitä käytetään opetustilana. Kunnan nuorisotoiminta alkaa vähitellen, lähiopetuksen alkaessa koulunuorisotyöntekijät ovat koululla, pidetään ns. liikkuvaa nuokkaria eli toimintaa ulkona ja liikutaan siellä missä nuoret liikkuvat. Kesäkuussa mopopajalla toimitaan pienryhmässä ja kesäkuun lopulla on luvassa päiväleiritoimintaa pienryhmätoimintana. Kunnan kesätyöpaikkoja täytetään soveltuvin osin muun muassa kesäkioski avautuu. Ulkoliikuntatoiminta alkaa kesäkuussa, siellä on luvassa kuntopiiriä ja ulkojumppaa yms. 

Kunta purkaa rajoituksia Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti, vähitellen ja hallitusti. Lähiopetus alkaa ensi viikolla ja kouluissa on varauduttu väljään oleskeluun. Yhteisiä tiloja otetaan luokkakäyttöön, liikuntaan hallitusti ja johdetusti opetusryhmittäin eli toimitaan ohjeistuksen mukaisesti.

Lisätietoja       

Pyhtään kunta, kunnanjohtaja Jouni Eho, puh. 044 767 6674, jouni.eho@pyhtaa.fi

Rehtori, Sari Hakulinen, puh 044 767 6640, sari.hakulinen@pyhtaa.fi