• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Paikallinen yritysryhmä lahjoittaa 45 kannettavaa tietokonetta Pyhtään kyläkouluille 4-6 -luokkalaisten etäopiskelua varten

08.04.2020

Vakava koronavirustilanne on herättänyt auttamishaluja eri tahoissa. Niin myös paikallisista yrityksistä koostuvassa ryhmässä, joka lahjoittaa Pyhtään kyläkouluille 45 Chromebookia helpottamaan 4-6 -luokkalaisten etäkoulunkäyntiä. Kannettavien tietokoneiden toimituksesta vastaa Veikon Kone Karhunpesä, joka on osallistunut lahjoitukseen hinnoittelunsa kautta. Tietokoneet lahjoitetaan kouluille pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Lahjoituksen arvo on yli 15.000 euroa.

Teollisuusneuvos Reino Uusitalo, Pyroll Group Oy, sai ajatuksen auttamisesta, kun hänen korviinsa kantautui huoli siitä, ettei kaikille pyhtääläisille lapsille ole riittänyt kannettavia tietokoneita etäkoulunkäyntiin. Uusitalo kääntyi yrityksensä alihankkijoiden puoleen ja mukaan liittyi nopeasti tukijoita. Lahjoituskohteiden kartoitukseen Uusitalo sai taustatukea Pyhtään kunnan entiseltä kunnanjohtajalta Olli Nuutilalta.

Sain alihankkijoiltamme poikkeuksetta myönteisen vastaanoton idealleni. Kaikki halusivat lähteä mukaan auttamaan pyhtääläisiä nuoria, kertoo Reino Uusitalo.

Lahjoituksessa mukana olevat yritykset ovat Pyroll Group Oy, Hoky Lavarakenne Oy, Koskenheimo Oy, Topcore Oy, Settek Oy, PPT Pölynpoistotekniikka Oy, Sigma Trukit Oy, Colombier Finland Oy ja Veikon Kone Karhunpesä.

Pyhtää on toiminut edistyksellisesti panostamalla sähköisiin oppimisympäristöihin, jossa Choromebookit ovat osoittautuneet toimivaksi ratkaisuksi. Kannettavia tietokoneita on hankittu vanhempien oppilaiden käyttöön. Sen sijaan nuoremmille oppilaille koneita ole ollut tarjolla sellaista määrää, mitä tällainen poikkeustilanne ja etäkoulu edellyttää.

Vanhempien oppilaiden kohdalla laitetilanne on ollut hyvä, mutta nuoremmille oppilaille koneita ei ole ollut riittävästi tarjolla. Haluan kiittää koulun ja oppilaiden puolesta kaikkia lahjoitukseen osallistuneita yrityksiä tästä merkittävästä tuesta. Nyt perimmäinenkin sopukka Pyhtäällä on huomioitu ja kaikkiin kyläkouluihin saadaan riittävästi koneita oppilaiden käyttöön, kiittelee rehtori Sari Hakulinen.

Reilun viidentuhannen asukkaan Pyhtäällä toimii neljä koulua, jossa oppilaita on yli 640. Huutjärven koulu (509 oppilasta), Purolan koulu (45 oppilasta), Suurahvenkosken koulu (55 oppilasta) ja Hirvikosken koulu (32 oppilasta).

Ruokalahjakortteja avun tarvitsijoille

Pyhtäällä tullaan myös jakamaan avun tarpeessa oleville lapsiperheille 100 kappaletta 45 euron arvoista ruokalahjakorttia K-market Siltikseen. Lahjoituksina saaduilla varoilla hankittuja lahjakortteja ryhdytään jakamaan pääsiäisen jälkeen Pyhtään kunnan koordinoimana.

Lahjoittajia kaivataan vielä lisää, jotta apu tavoittaa kaikki sitä tarvitsevat. Jokainen halukas voi osallistua ruokalahjakorttien hankkimiseen K-market Siltiksessä. 

Haluan kiittää lämpimästi kaikkia lahjoituksiin osallistuneita yrityksiä ja yhteistyökumppaneita. Pyhtää on yritysmyönteinen kunta ja on hienoa, että yrittäjien yhteiskuntavastuu näyttäytyy kriisin tullen tällä tavalla. Tauotta uutisoidun koronakriisin keskellä tällainen ele luo valonpilkahduksen ja kertoo yrittäjien esimerkillisestä toiminnasta ja vahvasta yhteisöllisyydestä, joka vaikeana aikana yhdistää Pyhtään kuntaa ja kuntalaisia, toteaa kunnanjohtaja Jouni Eho.

Lisätietoja       

kunnanjohtaja Jouni Eho, puh. 044 767 6674, jouni.eho@pyhtaa.fi
rehtori Sari Hakulinen, puh. 044 767 6640, sari.hakulinen@pyhtaa.fi